Crikvenica proslavila 612. rođendan

Manifestacija 15.08.2024 Odnosi s javnošću i protokol

Jučer, 14. kolovoza 2024. godine, na dan kada je davne 1412. godine ime Crikvenice po prvi puta spomenuto – održana je Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Crikvenice u kongresnoj dvorani hotela Miramare u Crikvenici. Uz prisutnost brojnih visokih uzvanika, predstavnika susjednih i prijateljskih gradova i općina, Svečanu sjednicu otvorila je je predsjednica Gradskog vijeća Vesna Car Samsa.

Obnašateljica dužnosti gradonačelnika, Ivona Matošić Gašparović prisutnima se obratila prigodnim govorom, a kako slika govori više od tisuću riječi, prikazan je video uradak u kojem su sažeti svi veći i značajniji projekti koji su se u proteklih godinu dana realizirali, te su najavljeni oni projekti čija realizacija slijedi.

Na svečanoj sjednici u ime Primorsko-goranske županije uzvanike je pozdravio zamjenik župana Vojko braut, ispred Sabora saborski zastupnik Tomislav Klarić, te u ime Vlade RH ministar Oleg Butković. Skupu se također obratio i nadbiskup i metropolit Mate Uzinić, koji je napomenuo da je Crikvenica, grad koji je i u svom nazivu usko povezan uz crkvu.

Najsvečaniji dio sjednice svakako je bio dodjela godišnjih nagrada i zahvalnica Grada Crikvenice za promicanje Grada na raznim područjima, te nagrada za životno djelo. Predsjednica Gradskog vijeća i obnašateljica dužnosti gradonačelnika zajedno su podijelile nagrade i zahvalnice istaknutim pojedincima i klubovima, čestitavši im na njihovom trudu i angažmanu, a nagradu za životno djelo dobio je RUDOLF SMOLJAN za iznimna postignuća i značajan doprinos u području komunalnog gospodarstva.

Za glazbeni dio programa Svečane sjednice pobrinuli su se ženska klapa Sveta Jelena i muška klapa Sveti Jakov.

Foto: M. Đekić

Komemorativnim skupom obilježena 81. obljetnica oslobođenja talijanskog fašističkog koncentracijskog logora Kampor

Prigodnim programom i uz nazočnost visokih uzvanika, te posjetitelja iz Hrvatske i Slovenije, na Spomen-groblju Kampor obilježena je 81. obljetnica oslobođenja talijanskog fašističkog Koncentracijskog logora Kampor.

Održana svečana sjednica i položen kamen temeljac za novi dječji vrtić u Loparu

Obilježavanja Dana Općine Lopar i Male Gospe, započeo je jutarnjim polaganjem kamena temeljca za novi dječji vrtić. Ukupna vrijednost projekta novoga dječjeg vrtića je 1.828.495,88 EUR-a s PDV-om.

Održana komemoracija u spomen na Božu Mimicu

Povodom odlaska Bože Mimice, istaknutog riječkog kulturologa, povjesničara, nakladnika, književnika i numizmatičara, održana je komemoracija u Vijećnici Grada Rijeke, u zajedničkoj organizaciji Primorsko-goranske županije i Grada Rijeke.

Proglašeni pobjednici foto natječaja za kolovoz, tema za rujan “Žuta boja”

Igra je aktivnost svojstvena skoro svim živim bićima. Igra je proces u kojem su aktivni svi raspoloživi kapaciteti kod čovjeka. Igra je ne samo rekreativni već je i kreativni proces. Ona je stanje i duha i tijela koja nas čini većim i važnijim. Igra nije i ne smije biti nadigravanje već spoznaja vlastitosti.