Na Bazenima Kantrida održan je doček srebrnih vaterpolista

Manifestacija 15.08.2024 Sport

Na Bazenima Kantrida održan je doček vaterpolista koji su se vratili s nedavno održanih Olimpijskih igara u Parizu. Članovi VK Primorje i građani dočekali su vaterpolista Josipa Vrlića, člana stručnog stožera hrvatske vaterpolo reprezentacije Igora Pezelja te jedinog hrvatskog vaterpolskog suca na ovogodišnjim olimpijskim igrama Andreja Franulovića.

Hrvatska vaterpolo reprezentacija na Olimpijskim je igrama osvojila srebrnu medalju, nakon što su u finalu izgubili od reprezentacije Srbije.

Vaterpolistima su čestitali zamjenica gradonačelnika Sandra Krpan, pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje, kulturu, sport i mlade Grada Rijeke Iva Erceg, predsjednik VK Primorje Erste Banka Samir Barać i predsjednik te glavna tajnica Zajednice sportova PGŽ Miljenko Butković i Katja Luketić.

Zamjenica Krpan uz čestitke, sportašima je zahvalila i na tome što kroz svoje sportske uspjehe i Hrvatsku i Rijeku promoviraju u svijetu.

„Drago mi je što mnogi naši sportaši, koji svoju karijeru započinju u lokalnim klubovima, svoj uspjeh nastavljaju graditi kroz državne reprezentacije, što kao i vi ostvaruju uspjehe na olimpijskoj i svjetskoj razini. Iza toga stoji puno truda, rada i odricanja i vaši su uspjesi zaista za svaku pohvalu i čestitke“, rekla je Krpan.

Josip Vrlić bio je član Primorja EB u mlađim uzrasnim kategorijama, a u sezoni 2004./2005. je igrao i za seniorsku ekipu. Nakon toga je igrao u nekoliko inozemnih klubova, a trenutno je član ekipe Jadran iz Splita.

Igor Pezelj dio je stručnog stožera reprezentacije pod vodstvom izbornika Ivice Tucka, a svojevremeno je bio i igrač i trener Primorja EB. U stožeru A reprezentacije je od 2012. godine,  prošao je kompletne pripreme još i za Olimpijske igre u Londonu s Ratkom Rudićem. Dolaskom Ivice Tucka za izbornika bio je uvijek jedan od pomoćnih trenera, neko vrijeme i trener vratara, a cijelo je to vrijeme zadužen i za video analitiku.

Naš jedini vaterpolski sudac na Olimpijskim igrama u Parizu, Riječanin Andrej Franulović uživa bespogovorno velik ugled u sudačkom svijetu i Međunarodnoj organizaciji vodenih sportova. U Parizu je sudio 10 utakmica, među kojima i finale ženskog djela natjecanja, dvoboj između Australije i Španjolske.

“Gubiš, a dobivaš”, novi projekt u borbi protiv pretilosti

Savez sportske rekreacije "Sport za sve" PGŽ sa svojim partnerima i pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije pokreće novi program pod nazivom "Gubiš, a dobivaš", namijenjen svim generacijama.

Primorsko-goranska županija ukupni pobjednik 20. Igara prijateljstva

Sportašice i sportaši Primorsko-goranske županije ukupni su pobjednici 20. Igara prijateljstva, što su u prijateljskom ozračju i atmosferi, u nedjelju završene u Rijeci.

Svečano otvorene 20. Igre prijateljstva

Svečanim mimohodom sportašica i sportaša iz Unsko-sanskog kantona, Novog Mesta, Osječko-baranjske i Primorsko-goranske županije, te simboličnim podizanjem zastave, na Bazenima Kantrida u petak su otvorene 20. Igre prijateljstva – Rijeka 2024.

Primorsko-goranska županija domaćin jubilarnih 20. Igara prijateljstva

Zajednica sportova PGŽ uz pokroviteljstvo Primorsko-goranske županije i Hrvatskog olimpijskog odbora ovaj vikend organizira međunarodnu sportsku manifestaciju „20. Igre prijateljstva“.