Održana Ljetna akademija Skupštine europskih regija

Konferencija 16.08.2024 Međunarodna suradnja

U suradnji s Vijećem okruga Nordland iz Norveške, Skupština europskih regija (Assembly of European Region – AER) organizirala je ovogodišnje izdanje Ljetne akademije 2024.

Riječ je o forumu koji se održava svake dvije godine s ciljem razmjene primjera dobre prakse regionalnog razvoja u Europi. Mjesto održavanja ovogodišnje Ljetne akademije je glavni grad Nordlanda, Bodø, ujedno Europska prijestolnica kulture za 2024. godinu.

Aktualna tema Akademije koja je ove godine okupila 115  sudionika iz 22 države Europe jest poticanje sudjelovanja mladih kroz kulturu, a cilj joj je kroz niz radionica istražiti odnose između kulture, društva i gospodarstva.
U ime Primorsko-goranske županije, članice AER-a, na događanju je sudjelovala zamjenica župana Marina Medarić koja ujedno obnaša dužnost predsjednice Odbora za izbore u AER-u.

Program “PoMoZi Da” kao primjer dobre prakse

U okviru radionice o mentalnom zdravlju na Ljetnoj akademiji kao primjer dobre prakse predstavljen je program mentalno-zdravstvene pismenosti odgojno-obrazovnih djelatnika PoMoZi Da koji na razini županije koordinira Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ. Spomenuti edukativni program razvijen je u sklopu projekta Živjeti zdravo Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda.

Cilj programa je osigurati skup znanja i vještina odgojno-obrazovnim djelatnicima osnovnih i srednjih škola kako bi im se olakšalo prepoznavanje problema mentalnog zdravlja kod učenika, kao i usvajanje vještina pružanja psihološke prve pomoći  učenicima te njihovog poticanja na traženje stručne pomoći.

FOTO: Stig-Rune Holien

Održana Ljetna akademija Skupštine europskih regija

U suradnji s Vijećem okruga Nordland iz Norveške, Skupština europskih regija (Assembly of European Region – AER) organizirala je ovogodišnje izdanje Ljetne akademije 2024. Riječ je o forumu koji se održava svake dvije godine s ciljem razmjene primjera dobre prakse regionalnog razvoja u Europi. Mjesto održavanja ovogodišnje Ljetne akademije je glavni grad Nordlanda, Bodø, ujedno

Na riječkom Korzu otvorena izložba “Dragi Česi, šaljemo pozdrav iz Hrvatske”

Na Trgu 128. brigade Hrvatske vojske postavljena je izložba Dragi Česi, šaljemo pozdrav iz Hrvatske koja govori o pomoći koju je Češka pružila stotinama djece iz Daruvara i okolice ponudivši im utočište dok je u njihovoj zemlji bjesnio rat. Autori izložbe ne zaboravljaju ni na pomoć koja je Česima stigla iz Hrvatske kad su Češku zadesile poplave i tornado.

Veleposlanica BiH u nastupnom posjetu PGŽ i Rijeci

Župan Zlatko Komadina i gradonačelnik Rijeke Marko Filipović primili su u sjedištu Primorsko-goranske županije u nastupni posjet veleposlanicu Bosne i Hercegovine Nj. E. Elmu Kovačević-Bajtal u čijoj pratnji je bio i konzul gerant bosansko-hercegovačkog konzulata u Rijeci Jasmin Demir.

Međunarodna konferencija CEEISA-ISA 2024 okupila više od 800 znanstvenika u Rijeci

U Rijeci ovih dana boravi više od 800 sudionika jedne od najvećih međunarodnih konferencija na ovim prostorima – International CEEISA-ISA 2024 Conference s temom Knowing the Global-local: Imagining Pasts, Debating Futures.