U Brod Moravicama svečano obilježen Dan Općine

Sjednica 17.08.2024 Odnosi s javnošću i protokol

Svečanoj sjednici povodom Dana Općine Brod Moravice prisustvovao je zamjenik župana Petar Mamula. Tom prilikom istaknuo je kako će Primorsko-goranska županija nastaviti s daljnjom potporom Općini jer je cilj Županije ravnomjeran razvoj svih njenih dijelova. „No, i država bi tu morala promijeniti odnos jer su područja slična goranskom u susjednim zemljama znatno razvijenija“, rekao je zamjenik Mamula.

U prigodnom obraćanju načelnik Brod Moravica Mario Šutej osvrnuo se na provedene projekte pri čemu je istaknuo posvećenost rada na prostorno-planskoj dokumentaciji i rješavanju imovinsko-pravnih odnosa, kao preduvjetima za daljnja ulaganja i prijavu projekata te pozvao sve mještane na suradnju i zajednički rad na boljitku Općine.

Svečana sjednica bila je prilika za dodjelu priznanja svima onima koji su doprinijeli razvoju i promociji zajednice. Priznanje Općine Brod Moravice za iznimne rezultate i osvojene medalje na juniorskim svjetskim i europskim prvenstvima u biatlonu dobio je Matija Legović, Dejan Jurković za dugogodišnji rad u Ski klubu Budućnost i DVD-u Brod Moravice te Marica Kruljac za rad u Planinarskom društvu Vršak. Za aktivnosti očuvanja sakralne baštine priznanje je dobila Etno udruga Turanj, a Slavica Grgurić Pajnić za izdavačku djelatnost i promociju zavičaja. Dodijeljene su i nagrade za uređenje okućnica koje su uručene obitelji Randelj iz Lokvice i Brajdić iz Brod Moravica.

Svečanost je prigodno zaključena nastupom Pjevačkog zbora Udruge umirovljenika Brod Moravice.

FOTO: Marinko Krmpotić

Komemorativnim skupom obilježena 81. obljetnica oslobođenja talijanskog fašističkog koncentracijskog logora Kampor

Prigodnim programom i uz nazočnost visokih uzvanika, te posjetitelja iz Hrvatske i Slovenije, na Spomen-groblju Kampor obilježena je 81. obljetnica oslobođenja talijanskog fašističkog Koncentracijskog logora Kampor.

Održana svečana sjednica i položen kamen temeljac za novi dječji vrtić u Loparu

Obilježavanja Dana Općine Lopar i Male Gospe, započeo je jutarnjim polaganjem kamena temeljca za novi dječji vrtić. Ukupna vrijednost projekta novoga dječjeg vrtića je 1.828.495,88 EUR-a s PDV-om.

Održana komemoracija u spomen na Božu Mimicu

Povodom odlaska Bože Mimice, istaknutog riječkog kulturologa, povjesničara, nakladnika, književnika i numizmatičara, održana je komemoracija u Vijećnici Grada Rijeke, u zajedničkoj organizaciji Primorsko-goranske županije i Grada Rijeke.

Proglašeni pobjednici foto natječaja za kolovoz, tema za rujan “Žuta boja”

Igra je aktivnost svojstvena skoro svim živim bićima. Igra je proces u kojem su aktivni svi raspoloživi kapaciteti kod čovjeka. Igra je ne samo rekreativni već je i kreativni proces. Ona je stanje i duha i tijela koja nas čini većim i važnijim. Igra nije i ne smije biti nadigravanje već spoznaja vlastitosti.