U Loparu potpisan ugovor za radove proširenja županijske ceste 5138

Potpisivanje ugovora 21.08.2024 Infrastruktura, Promet

U Vijećnici Općine Lopar ravnatelj Županijske uprave za ceste Primorsko-goranske županije Robert Maršanić i izvođač radova, direktor tvrtke Vigra d.o.o. Željko Vidas potpisali su Ugovor za radove proširenja ceste ŽC 5138 u turističkom naselju San Marino.

Posebno je naglašena važnost ovih radova kojima će se povećati sigurnost svih sudionika u prometu, a posebice pješaka. Ravnatelj Maršanić je izrazio nadu da će uređenje prometnice biti dovršeno do iduće turističke sezone, dok se načelnik Općine Lopar Zdenko Jakuc posebno zahvalio županu Zlatku Komadini na podršci.

Radovi čiji se početak očekuje završetkom ljetne sezone, obuhvaćaju proširenje pješačkog nogostupa jednom stranom kolnika odvojenim rubnjakom duž cijele prometnice u duljini od 860 metara. Zadržat će se postojeća širina kolničkog zastora od 6 metara i pločnika širine 2 metra, dok će ukupna širina ceste, kolnik i nogostup iznositi 8 metara.

Riječ je o zajedničkoj investiciji u iznosu od 912.216,88 eura (s PDV-om), koja će se realizirati kroz dvije godine pri čemu ŽUC PGŽ financira 66 % radova, a preostali dio u iznosu od 34 % Općina Lopar.

Potpisivanju su prisustvovali i predsjednik Općinskog vijeća Općine Lopar Damir Paparić, potpredsjednik Općinskog vijeća Općine Lopar Josip Matahlija i Josip Borić saborski zastupnik.

FOTO: Lucian Borić, Rab Danas

Pri kraju druga od ukupno tri faze radova na izgradnji Zdravstvenog centra Rujevica – Zapad

Zamjenik župana Vojko Braut i gradonačelnik Rijeke Marko Filipović s članovima koordinacijskog tima obišli su radove na županijskom kapitalnom projektu „Zdravstveni centar Rujevica – Zapad“. Trenutno je pri samom kraju druga od ukupno tri faze radova koja uključuje izgradnju zgrade HGSS-a, sletne ravni i pristupne prometnice.

eObrasci za predaju Zahtjeva za ostvarivanje prava na besplatni javni otočni cestovni prijevoz

Otočani s područja Primorsko-goranske županije od sada imaju mogućnost podnošenja digitalnih zahtjeva za ostvarivanje prava na besplatan javni otočni cestovni prijevoz putem web aplikacije „eObrasci“.

PGŽ razvila aplikaciju za online predaju Zahtjeva za ostvarivanje prava na besplatni javni otočni cestovni prijevoz

Otočani s područja Primorsko-goranske županije od danas imaju mogućnost podnošenja digitalnih zahtjeva za ostvarivanje prava na besplatan javni otočni cestovni prijevoz putem web aplikacije „eObrasci“ koju su u sjedištu PGŽ predstavili zamjenica župana Marina Medarić, pročelnica UO za pomorsko dobro, promet i veze Izabela Linčić Mužić te direktor razvoja tvrtke „Promet i prostor“ Frane Glasinović.

Članovi Savjeta za sigurnost prometa na cestama PGŽ obišli drugu cijev tunela Učka

Članovi Savjeta za sigurnost prometa na cestama Primorsko-goranske županije i suradnici obišli su drugu cijev tunela Učka koja će se prema najavama svečano otvoriti 12. rujna, a dan nakon biti puštena u promet.