Osmo izdanje sportske manifestacije Sva lica Platka održava se ovog vikenda

Manifestacija 23.08.2024 Sport

Ovog vikenda na Platku održat će se osmo izdanje sportske manifestacije „Sva lica Platka“ kao dio Festivala sportske rekreacije PGŽ, uz podršku i pokroviteljstvo Primorsko-goranske županije i TZ Kvarnera na kojem se očekuje više od 500 sudionika.

U subotu, 24. kolovoza od 9 sati ujutro, bivši reprezentativci, aktivni sportaši i rekreativci odmjeravat će snage na pet terena – odbojka na pijesku, nogomet, košarka 3v3, boćanje i disc golf. Svake godine ovaj događaj privlači sve više natjecatelja, a među redovitim sudionicima su i košarkaši u kolicima koji dolaze iz cijele Hrvatske. Posebno se ističe turnir za mlađe kadete, uvertira u uzbudljive košarkaške dvoboje.

Nedjelja, 25. kolovoza je posvećena ljubiteljima trčanja i biciklizma. Ove godine, na raspolaganju su tri trail staze različitih dužina i zahtjevnosti, kao i dvije biciklističke utrke. U ponudi su dinamične staze od 8, 15 ili 22 kilometra, dok biciklisti mogu uživati u MTB maratonu od 30 ili 60 kilometara. Ove godine, po prvi put, omogućeno je sudjelovanje e-biciklima izvan konkurencije.

Staze su postavljene obrnutim smjerom u odnosu na prošlu godinu, što donosi novo iskustvo na svakom koraku. Brza 8ica vodi kroz sve atrakcije Platka, uključujući novootvorenu “Šetnicu puha Platka”. Slatka 15ica prolazi višim nadmorskim visinama do livade Lazac i proplanaka do Guslice, dok Atraktivna 22ica powered by INA otkriva skrivene poglede na Kvarner s južne strane Platka. Nakon utrka svi posjetitelji mogu se opustiti u lounge zoni na livadi ispred Velikog doma.

Slobodnih mjesta za prijavu preostalo je u nogometnom turniru, košarci 3v3, boćanju i disc golfu, a studentima Sveučilišta u Rijeci sudjelovanje je besplatno. Organizatori pozivaju sudionike da povedu svoje obitelji jer će se uz turnire i natjecanja, održati zabavne aktivnosti i sportske nagradne igre za velike i male.

Više informacija moguće je dobiti putem e-maila: sva.lica.platka@gmail.com, a detalji programa nalaze se na na društvenim mrežama i na web stranici sva-lica-platka.eu.

“Gubiš, a dobivaš”, novi projekt u borbi protiv pretilosti

Savez sportske rekreacije "Sport za sve" PGŽ sa svojim partnerima i pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije pokreće novi program pod nazivom "Gubiš, a dobivaš", namijenjen svim generacijama.

Primorsko-goranska županija ukupni pobjednik 20. Igara prijateljstva

Sportašice i sportaši Primorsko-goranske županije ukupni su pobjednici 20. Igara prijateljstva, što su u prijateljskom ozračju i atmosferi, u nedjelju završene u Rijeci.

Svečano otvorene 20. Igre prijateljstva

Svečanim mimohodom sportašica i sportaša iz Unsko-sanskog kantona, Novog Mesta, Osječko-baranjske i Primorsko-goranske županije, te simboličnim podizanjem zastave, na Bazenima Kantrida u petak su otvorene 20. Igre prijateljstva – Rijeka 2024.

Primorsko-goranska županija domaćin jubilarnih 20. Igara prijateljstva

Zajednica sportova PGŽ uz pokroviteljstvo Primorsko-goranske županije i Hrvatskog olimpijskog odbora ovaj vikend organizira međunarodnu sportsku manifestaciju „20. Igre prijateljstva“.