Svečano obilježen Dan antifašističke borbe

Manifestacija 22.06.2020 Odnosi s javnošću i protokol

U organizaciji Saveza antifašističkih boraca i antifašista Primorsko-goranske županije te udruga antifašista s područja gradova Rijeke, Bakra, Crikvenice, Novog Vinodolskog i Vinodol-ske općine na više događanja svečano je obilježen Dan antifašističke borbe.


Obilježavanje je započelo polaganjem vijenaca na Spomeniku oslobođenja na Delti gdje je delegaciju Primorsko-goranske županije predvodio predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić.

Župan Zlatko Komadina položio je vijenac na Spomenik palim borcima NOB-a u Lukovu. Uz predstavnike Saveza antifašističkih boraca i antifašista Primorsko-goranske županije, delegaciji su se pridružili i predstavnici udruga antifašista s područja gradova Rijeke, Krka, Bakra, Crikvenice, Novog Vinodolskog i Vinodolske općine.


“Hrvatski antifašizam povijesna je baština čitavog hrvatskog naroda. Povijest se ne može mijenjati, ali budućnost može tako da se napokon prestane s prizivanjem duhova prošlosti, sa znakovljem, pjesmama i odorama koje je vrijeme potrošilo”, poručio je župan Komadina čestitajući svim građanima Dan antifašizma.

Na Tuhobiću je održana proslava na kojoj se uzvanicima obratio predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić.

Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.