Otvorenje izložbe Carpathia – ponos Grada Rijeke

Izložba 26.08.2024 Kultura

U utorak, 27. kolovoza 2024. godine, u 11 sati, na postamentima Grada Rijeke na Korzu, otvara se izložbe Carpathia – ponos grada Rijeke.

Otvorenju izložbe prisustvovat će zamjenik župana Vojko Braut, gradonačelnik Rijeke Marko Filipović i predsjednik Udruge pomorskih kapetana sjevernog Jadrana Juraj Karninčić.

Izložbu su pripremili Udruga pomorskih kapetana sjevernog Jadrana „Kraljica mora“ Rijeka, Udruga Titatnic 100 – Bratina i umjetnik Nevenko Žunić uz pokroviteljstvo Grada Rijeke.

Izložba će biti postavljena na Korzu od 27. kolovoza do 10. rujna 2024. godine.

Carpathia je brod koji je spašavao brodolomce s Titanica, a posadu Carpathie su činila i 84. Istrijana i Primoraca.

U HKD-u održana 2. Smotra folklora i sevdaha

U Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku održana je druga po redu Smotra folklora i sevdaha, na kojoj su se okupila kulturno-umjetnička društva iz cijele Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Otvoren je 6. RAFF – festival istraživačkog filma

U prostoru Ljetnog kina u Rabu, direktor Rab Film Festivala Robert Tomić Zuber i ravnateljica POU Rab Katarina Ribarić službeno su otvorili Rab Film Festival koji će trajati ukupno 5 dana, do 27 kolovoza.

Bajkoteka: Ivica i Marica u Kaštelu Zrinskih u Brodu na Kupi – Što smo to mrvili po šumi?

Nastavlja se provođenje interdisciplinarnog izložbeno-edukativnog projekta Bajkoteka Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka u Kaštelu Zrinskih u Brodu na Kupi

RAFF – Rab Film Festival 2024: Istina treba publiku

Festival istraživačkog filma, 6. RAFF – Rab Film Festival održat će se od 23. do 27. kolovoza 2024. godine pod krilaticom „Istina treba publiku“ uz pokroviteljstvo Primorsko-goranske županije i TZ Kvarnera.