Porinut ponton za Dok 11 na Brodogradilište “Viktor Lenac”

Manifestacija 30.08.2024 Poduzetništvo

U Brodogradilištu “3. maj” svečano je porinuta novogradnja 736, ponton namijenjen za Dok 11 Brodogradilišta “Viktor Lenac”. Riječ je o nastavku suradnje dvaju brodogradilišta, budući da je prvi ponton, za istog naručitelja, porinut u lipnju ove godine.

Prigodnim govorima uzvanicima porinuća su se obratili direktor „3. maja“ Edi Kučan, predsjednica Uprave „Viktora Lenca“ Sandra Uzelac i ravnatelj Uprave za industriju Ministarstva gospodarstva, ujedno i izaslanik Vlade RH, Robert Blažinović.

Porinuću su prisustvovali pročelnica Upravnog odjela za pomorsko dobro, promet i veze Izabela Linčić Mužić, riječki gradonačelnik Marko Filipović, predstavnici Palumbo grupe, najvećeg pojedinačnog dioničara „Viktora Lenca“ i Hrvatskog registra brodova te drugi uzvanici, a prigodnim riječima se obratila se i kuma pontona Aleksandra Masar.

“Današnji događaj koji uključuje završetak suradnje dva susjedna brodogradilišta pokazuje da je brodogradnja na ovom našem području još uvijek razvijena te da predstavlja relevantnu industrijsku proizvodnju u Hrvatskoj i kao takvu je, prema mom mišljenju, trebamo i sačuvati i nastaviti razvijati”, rekao je direktor Kučan i zahvalio cijelom timu brodogradilišta “Viktor Lenac”, svim trećemajcima, kooperantima i svima drugima koji su sudjelovali u realizaciji i uspješnom završetku ovog posla. “Vjerujem i nadam se da će naša dva brodogradilišta surađivati i u budućnosti“, poželio je Kučan.

Sandra Uzelac istaknula je kako je završetak drugog pontona Doka 11 iznimno važan događaj.

“Završetak drugog pontona znači i završetak obnove Doka 11 čime će naše brodogradilište dobiti veću nosivost i sigurnost za rad. Dok 11 godinu je dana bio izvan funkcije, a sada se vraćamo na isti opseg poslova, moći ćemo raditi i na većim i težim brodovima koje ćemo moći primiti. Dok 11 za Viktor Lenac znači budućnost i uspješan nastavak našeg poslovanja”, rekla je Uzelac koja je istaknula da je suradnja s Brodogradilištem “3. maj” bila dobra i kvalitetna. “Lencu je u interesu da “3.maj” opstane jer koristimo zajedničko i tržište rada i materijala i vjerujem da je svima u interesu da to brodogradilište opstane, da nastavi graditi brodove”, zaključila je Uzelac.

Ponton je dug 78 metara, širok 24, a visok 8 metara.

U školske klupe na području PGŽ-a sjelo 28.529 učenika; objavljen Javni poziv za potpore u poljoprivredi

Na redovitom susretu s novinarima zamjenica župana Marina Medarić uputila je čestitku učenicima i učenicama povodom prvog dana nastave, posebno prvašićima kojih je na području Primorsko-goranskoj županije ove školske godine 2.203.

Bilanca uspjeha 2024. – poduzetnik godine JGL

U Kristalnoj dvorani hotela Kvarner održana druga Bilanca uspjeha na kojoj su nagrađeni najuspješniji poduzetnici. Manifestaciji je prisustvovalo 300 najznačajnijih poduzetnika iz Primorsko-goranske županije, a osim nagrada za najbolje dodijeljene su i nagrade za izvrsnost u nekoliko kategorija. Poduzetnik godine je Jadran galenski laboratorij.

Porinut ponton za Dok 11 na Brodogradilište “Viktor Lenac”

U Brodogradilištu "3. maj" svečano je porinuta novogradnja 736, ponton namijenjen za Dok 11 Brodogradilišta "Viktor Lenac". Riječ je o nastavku suradnje dvaju brodogradilišta, budući da je prvi ponton, za istog naručitelja, porinut u lipnju ove godine.

Potpisani ugovori za financiranje dva nova projekta komercijalizacije inovacija

U suradnji Primorsko-goranska županije i Zaklade FIPRO, dodijeljena su dva nova ugovora za financiranje komercijalizacija inovacija, projekta koji se, u svrhu razvoja inovativnog poduzetništva u PGŽ-u, kontinuirano provodi od 1995. godine.