65. obljetnica Udruge Srce Rijeka

Manifestacija 03.09.2024 Socijalna politika

U srijedu, 4. rujna 2024. godine s početkom u 10.00 sati u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Srce Rijeka obilježit će 65. obljetnicu osnivanja i tim povodom promovirati knjigu “Mi”. U ime Primorsko-goranske županije, obilježavanju će prisustvovati zamjenica Marina Medarić.

Radovi na izgradnji Zdravstvenog centra Rujevica – Zapad ulaze u završnu fazu; tri PGŽ projekta u finalu izbora za najbolji EU projekt

Zamjenik župana Vojko Braut sa suradnicima na reodvitom susretu s novinarima informirao je o aktualnostima vezanim uz provedbu županijskih kapitalnih projekata iz resora zdravstva i socijale - rekonstrukciji Doma zdravlja u Delnicama, dogradnji i rekonstrukciji Doma zdravlja u Opatiji te izgradnji Zdravstvenog centra Rujevica Zapad.

Županijska skupština podržala nastavak projekta enegetske obnove Guvernerove palače u Rijeci

Zbog povećanja procijenjene vrijednosti radova i potrebe za dodatnim radovima za ishođenje uporabne dozvole, za energetsku obnovu Guvernerove palače u Rijeci osigurano je dodatnih dva milijuna eura iz županijskog proračuna u razdoblju od 2024. do 2027. godine.

Nevidljive: Svaka peta osoba starije životne dobi doživjela je neki oblik nasilja

Na 5. sjednici Povjerenstva za ravnopravnost spolova Primorsko-goranske županije, pod predsjedanjem njegove predsjednice Jovana Čutul, predstavljena je kampanja"Nevidljive" s cilj osvještavanja o raznim oblicima nasilja koje doživljavaju žene starije životne dobi.

Županijskim domovima za starije osobe kroz rebalans osigurano dodatnih 1,3 milijuna eura te preko 7 milijuna eura za ustanove zdravstva

Županijskim domovima za starije osobe, temeljem usvojenog rebalansa, raspored proračunskih sredstva raste za 1,27 milijuna eura i sada iznosi 2.142.447,00 eura. S tim sredstvima županijski proračun pokriva uvećane rashode domova zbog rasta plaća i drugih materijalnih prava zaposlenih, rekao je zamjenik župana Vojko Braut.