EU info dan u Primorsko-goranskoj županiji

Konferencija 11.09.2024 Regionalni razvoj, Upravljanje projektima

U četvrtak, 12. rujna 2024. godine od 10.00 do 13.00 sati u Hotelu Jadran (Šetalište XIII divizije 46), u ogranizaciji Regionalne razvojne agencije Primorsko-goranske županije, održat će se javno događanje pod nazivom “EU info dan u Primorsko-goranskoj županiji – novosti u svijetu EU fondova“.

Predviđeno je održavanje nekoliko izlaganja na temu predstojećih poziva na dostavu projektnih prijedloga iz Programa “Konkurentnost i kohezija 2021.-2027.”, Programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027.”, uključujući i korištenje financijskih mehanizama u okviru Urbanog razvojnog fonda te predstojećih poziva u okviru INTERREG Programa Italija- Hrvatska te Erasmus + programa.

Cilj događanja je informirati ključne dionike u Primorsko-goranskoj županiji o aktualnostima u području fondova i programa Europske unije te osigurati njihovu pravovremenu pripremu za što uspješniju apsorpciju sredstava Europske unije u okviru aktualnog Višegodišnjeg financijskog okvira EU-a za razdoblje 2021.-2027.

U ime Primorsko-goranske županije, događaju će prisustvovati pročelnik UO za regionalni razvoj, infrastrukturu i upravljanje projektima Ljudevit Krpan.

Krenulo glasanje za najbolji županijski EU projekt, među finalistima čak tri projekta Primorsko-goranske županije

Rekordan 61 projekt ušao je ove godine u finale izbora za najbolji županijski EU projekt, među kojima su plasman ostvarila i tri projekta Primorsko-goranske županije.

Radovi na izgradnji Zdravstvenog centra Rujevica – Zapad ulaze u završnu fazu; tri PGŽ projekta u finalu izbora za najbolji EU projekt

Zamjenik župana Vojko Braut sa suradnicima na reodvitom susretu s novinarima informirao je o aktualnostima vezanim uz provedbu županijskih kapitalnih projekata iz resora zdravstva i socijale - rekonstrukciji Doma zdravlja u Delnicama, dogradnji i rekonstrukciji Doma zdravlja u Opatiji te izgradnji Zdravstvenog centra Rujevica Zapad.

Tri projekta Primorsko-goranske županije u finalu izbora za najbolji EU projekt

U ovogodišnje finale izbora za Najbolji europski projekt, koji se provodi petu godinu u organizaciji Jutarnjeg lista, Hrvatske zajednice županija, Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj i portala župan.hr, a uz pokroviteljstvo Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, plasman su ostvarila tri projekta Primorsko-goranske županije.

Primorsko-goranskoj županiji odobreno 17,9 milijuna eura za projekt izgradnje nove područne škole OŠ Milan Brozović Kastav

Primorsko-goranskoj županiji odobren je iznos od 17,9 milijuna eura za projekt izgradnje nove područne škole OŠ Milan Brozović Kastav u Rešetarima sa školskom sportskom dvoranom. Izgradnjom nove škole, rasteretit će se postojeća zgrada i poboljšati uvjeti rada učenicima i nastavnicima.