Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti poduzetnicima za Mjeru 1. i Mjeru 2.

Dodjela sredstava 16.09.2024 Poduzetništvo

Primorsko goranska županija, Upravni odjel za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj objavio je Javni poziv za dodjelu potpora temeljem Programa dodjele potpora male vrijednosti poduzetnicima Primorsko-goranske županije u 2024. godini za Mjeru 1. i Mjeru 2.

Prihvatljivi prijavitelji su subjekti malog gospodarstva (mikro i mali), koji su fizičke i pravne osobe (isključivo registrirani kao obrti, trgovačka društva d.o.o. i j.d.o.o. i ustanove) u 100% privatnom vlasništvu s registriranim sjedištem na području Primorsko-goranske županije koji moraju imati minimalno jednu zaposlenu osobu (uključuje i samozapošljavanje) na puno radno vrijeme, na neodređeno.

Predmet ovog Javnog poziva je dodjela potpora male vrijednosti sa svrhom realizacije ciljeva Programa putem slijedećih mjera:

Mjera 1. Sufinanciranje troškova opreme – prerađivačke djelatnosti
Mjera 2. Poticanje energetske učinkovitosti

Rok zaprimanja prijava je do 3. listopada 2024. Više informacija dostupno je na POVEZNICI.

Poduzetnicima Primorsko-goranske županije na raspolaganju 620 tisuća eura za sufinanciranje troškova opreme i poticanje energetske učinkovitosti

Na redovitom susretu s novinarima zamjenik župana Vojko Braut sa suradnicima informirao je da je raspisan Javni poziv za dodjelu potpora poduzetnicima za nabavu opreme za prerađivačku djelatnost te poticanje energetske učinkovitosti te je donijeto više odluka o financiranju projekata udruga civilnog društva.

U školske klupe na području PGŽ-a sjelo 28.529 učenika; objavljen Javni poziv za potpore u poljoprivredi

Na redovitom susretu s novinarima zamjenica župana Marina Medarić uputila je čestitku učenicima i učenicama povodom prvog dana nastave, posebno prvašićima kojih je na području Primorsko-goranskoj županije ove školske godine 2.203.

Bilanca uspjeha 2024. – poduzetnik godine JGL

U Kristalnoj dvorani hotela Kvarner održana druga Bilanca uspjeha na kojoj su nagrađeni najuspješniji poduzetnici. Manifestaciji je prisustvovalo 300 najznačajnijih poduzetnika iz Primorsko-goranske županije, a osim nagrada za najbolje dodijeljene su i nagrade za izvrsnost u nekoliko kategorija. Poduzetnik godine je Jadran galenski laboratorij.

Porinut ponton za Dok 11 na Brodogradilište “Viktor Lenac”

U Brodogradilištu "3. maj" svečano je porinuta novogradnja 736, ponton namijenjen za Dok 11 Brodogradilišta "Viktor Lenac". Riječ je o nastavku suradnje dvaju brodogradilišta, budući da je prvi ponton, za istog naručitelja, porinut u lipnju ove godine.