Predstavljanje Nacrta Prijedloga Plana davanja koncesija na pomorskom dobru na području PGŽ za 2025. godinu

Konferencija 16.09.2024 Pomorsko dobro

U utorak, 17. rujna 2024. godine u 11.30 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10, II. kat) predstavit će se Nacrt Prijedloga Plana davanja koncesija na pomorskom dobru na području PGŽ za 2025. godinu.

Godišnji plan sadržava stavke poput planiranih broja koncesija, predviđenih vrsta i predmeta koncesija, rokova na koje se koncesije planiraju dati i procijenjenih godišnjih naknada.

Nacrt Prijedloga Plana, koji je trenutno u procesu javnog savjetovanja, predstavit će pročelnica Upravnog odjela za pomorsko dobro, promet i veze Izabela Linčić Mužić i voditelj Odsjeka za pomorsko dobro i koncesije Zlatan Marunić.

Festival Fiumare: Konferencija o 15 godina očuvanja i revitalizacije pomorske baštine na Kvarneru i Istri

Započela je dvodnevna konferencije o pomorskoj baštini kojom se obilježava 15 godina rada na revitalizaciji pomorske baštine Kvarnera i Istre i 10 godina djelovanja Koordinacije udruga za očuvanje i revitalizaciju pomorske, ribarske i brodograđevne baštine Kvarnera i Istre "Tradicijska jedra Kvarnera i Istre".

Počelo 11. izdanje Kvarnerskog festivala mora i pomorske tradicije – Fiumare 2024

Na Korzu ispred Gradske vijećnice svečanim otvorenjem izložbe „Na rotama pomorske baštine“ obilježen je početak višednevne manifestacije Kvarnerski festival mora i pomorske tradicije FIUMARE 2024. koji će trajati od 11. do 14. rujna 2024. godine.

Županijska skupština podržala nastavak projekta enegetske obnove Guvernerove palače u Rijeci

Zbog povećanja procijenjene vrijednosti radova i potrebe za dodatnim radovima za ishođenje uporabne dozvole, za energetsku obnovu Guvernerove palače u Rijeci osigurano je dodatnih dva milijuna eura iz županijskog proračuna u razdoblju od 2024. do 2027. godine.

U Kraljevici otvoren Mali muzej ribarstva i brodogradnje

U Dvorcu Frankopan svečano je otvoren Mali muzej ribarstva i brodogradnje Kraljevica posvećen ribarskoj i pomorskoj baštini kojem je prisustvovala pročelnica Upravnog odjela za pomorsko dobro, promet i veze Izabela Linčić Mužić.