Javni poziv za prijavu projekata za drugu raspodjelu sredstava za poticanje rada županijskih lučkih uprava u 2024. godini

U Proračunu Primorsko-goranske županije za 2024. godinu, razdjel 7. Upravni odjel za pomorsko dobro, promet i veze (u daljnjem tekstu: Upravni odjel), planirana su sredstva za poticanje rada županijskih lučkih uprava čiji je osnivač Primorsko-goranska županija (u daljnjem tekstu: ŽLU) za gradnju i održavanje lučke podgradnje i nadgradnje, te nabavku dokumentacije i opreme neophodne za ostvarivanje djelatnosti ŽLU izuzev tekućih troškova poslovanja.

Sredstva planirana za raspored ovim Javnim pozivom iznose 900.000,00 eura.

BLOK Privici: za uređivanje prebacite prikaz bloka u “edit” mod

Privici

Dokumentacija

Napomena:
Posljednje verzije pojedinih browsera (Google Chrome, Mozilla Firefox, MS Edge) blokiraju preuzimanje dokumenta iz nepoznatih izvora ukoliko niste isključili ovu opciju. Ukoliko iz tog razloga niste u mogućnosti preuzeti neki dokument pokušajte ga otvoriti u novoj stranici (desna tipka miša odnosno dugo držanje + otvori link u novoj kartici).

Predstavljen prijedlog Plana davanja koncesija na pomorskom dobru na području PGŽ za 2025. godinu

Nacrt Prijedloga Plana davanja koncesija na pomorskom dobru na području Primorsko-goranske županije za 2025. godinu trenutno je na Javnom savjetovanju koje traje do 16. listopada 2024. godine te se pozivaju svi građani na sudjelovanje dostavljanjem dopuna, primjedbi i pisama namjere.

Festival Fiumare: Konferencija o 15 godina očuvanja i revitalizacije pomorske baštine na Kvarneru i Istri

Započela je dvodnevna konferencije o pomorskoj baštini kojom se obilježava 15 godina rada na revitalizaciji pomorske baštine Kvarnera i Istre i 10 godina djelovanja Koordinacije udruga za očuvanje i revitalizaciju pomorske, ribarske i brodograđevne baštine Kvarnera i Istre "Tradicijska jedra Kvarnera i Istre".

Počelo 11. izdanje Kvarnerskog festivala mora i pomorske tradicije – Fiumare 2024

Na Korzu ispred Gradske vijećnice svečanim otvorenjem izložbe „Na rotama pomorske baštine“ obilježen je početak višednevne manifestacije Kvarnerski festival mora i pomorske tradicije FIUMARE 2024. koji će trajati od 11. do 14. rujna 2024. godine.

Županijska skupština podržala nastavak projekta enegetske obnove Guvernerove palače u Rijeci

Zbog povećanja procijenjene vrijednosti radova i potrebe za dodatnim radovima za ishođenje uporabne dozvole, za energetsku obnovu Guvernerove palače u Rijeci osigurano je dodatnih dva milijuna eura iz županijskog proračuna u razdoblju od 2024. do 2027. godine.