U Lovranskoj Dragi otvorena prva trajna umjetnička instalacija Europske prijestolnice kulture

Info za medije 27.06.2020 Kultura

Namijenjen prije svega putnicima namjernicima i nenamjernicima, koji prolaze jednim od mnogobrojnih puteva što s mora vode prema Učki, ali iznimne umjetničke vrijednosti, u petak poslijepodne u Lovranskoj Dragi službeno je otvoren trajni umjetnički paviljon renomiranog umjetnika Davora Sanvincentija Puli Mȁlina, a sve u sklopu projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture.

Događanje je počelo okupljanjem sudionika i posjetitelja u centru Lovranske Drage, kod potoka, špine i šterne, uz živu svirku proslavljenog liburnijskog jazzera Damijana Grbca i njegov sastav GIIPUJA, a nastavilo se protokolarnim dijelom otvorenja u kojem su sudjelovali članovi projektnog tima koji je radio na umjetničkom paviljonu: projektantica Iva Peručić i Branko Orbanić, u ime izvođača radova – tvrtke Kapitel iz Žminja.

Okupljenima su se potom obratili i direktorica tvrtke RIJEKA 2020 Irena Kregar Šegota, načelnik Općine Lovran Bojan Simonič, pročelnica Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu Primorsko-goranske županije Sonja Šišić te gradonačelnik Rijeke, grada koji nosi titulu Europske prijestolnice kulture, Vojko Obersnel.

U nastavku službenog otvorenja upriličeno je druženje uz još jedan blok “Ča Jazza” Grbca i ekipe te u restoranu Draga di Lovrana, uz malu zakusku i glazbu po odabiru DJ Jericha.

Sanvincentijeva umjetnička instalacija Puli Mȁlina trajno će na ovom mjestu ostati, kako bi mnogobrojnim turistima ali i stanovnicima šireg Riječkog područja bila razlog više za posjet prekrasnoj Lovranskoj Dragi te uživanju u šetnji prirodom i zadivljujućim pejzažima.

Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.