češka beseda

Obilježavanje 30. godišnjice Češke besede Rijeka

Manifestacija 20.09.2024 Nacionalne manjine

U subotu, 21. rujna 2024. godine s početkom u 18.00 sati u Češkom domu T. G. Masaryk u Rijeci (Ćićarijska 20) obilježit će se 30. godina djelovanja Češke besede Rijeka. U ime Primorsko-goranske županije, manifestaciji će prisustvovati zamjenik župana Petar Mamula.

Češka beseda prigodnim programom obilježila 30 godina djelovanja

Češka beseda Rijeka prigodnim je programom održanom u Češkom domu „T. G. Masaryk“ obilježila jubilarnu godišnjicu - 30 godina postojanja u kojem su se predstavili članovi Češke besede Rijeka i Češke besede Daruvar. Okupljenima se obratio zamjenik župana Petar Mamula.

Pročelnica Duraj sastala se s predstavnicima nacionalnih manjina

Pročelnica Upravnog odjela za poslove Župana i Županijske skupštine Ermina Duraj sa suradnicama održala je sastanak s predsjednicima Vijeća i predstavnicima nacionalnih manjina Primorsko-goranske županije.

U Gomirju održan Festival harmonike

Ovog vikenda u Gomirju je održano peto jubilarno izdanje Gomirje Harmonika Mundijala, festivala koji je udruga “Gomirje u srcu 1599” pokrenula u sklopu Europske prijestolnice kulture – Rijeka 2020, i koji se održava svake godine u ljetnom periodu.

Makedonska zajednica u Hrvatskoj proslavila Ilinden

U organizaciji Zajednice Makedonaca u Republici Hrvatskoj i MKD-a Ilinden Rijeka u Park-šumi Golubinjak u Općini Lokve održala se središnja proslava uoči makedonskog nacionalnog praznika Ilinden.