Obilazak radova na izgradnji vatrogasnog tornja u Centru za obuku interventnih službi PGŽ u Šapjanama

Obilazak 23.09.2024 Civilna zaštita

U utorak, 24. rujna 2024. godine u 10.30 sati, zamjenik župana Vojko Braut i pročelnica UO za poslove Župana i Županijske skupštine Ermina Duraj, obići će radove na izgradnji vatrogasnog tornja u Centru za obuku interventnih službi PGŽ u Šapjanama (Šapjane 49), investiciji vrijednoj više od 600.000,000 eura.

Do sada je u svrhu izrade projektne dokumentacije, građevinskih radova te nabavke opreme za potrebe Centra ukupno uloženo 1,8 milijuna eura, od čega je Primorsko – goranska županija uložila gotovo 900.000 eura.

Napreduju radovi na izgradnji vatrogasnog tornja u Centru za obuku interventnih službi PGŽ u Šapjanama

Zamjenik župana Vojko Braut, pročelnica Upravnog odjela za poslove Župana i Županijske skupštine Ermina Duraj i načelnik Stožera civilne zaštite PGŽ Dario Gauš u pratnji članova Stožera obišli su Centar za obuku interventnih službi PGŽ u Šapjanama gdje su trenutačno u tijeku infrastrukturni radovi na izgradnji vatrogasnog tornja u koje je, do sada, Primorsko-goranska županija uložila 253 tisuća eura.

Poduzetnicima Primorsko-goranske županije na raspolaganju 620 tisuća eura za sufinanciranje troškova opreme i poticanje energetske učinkovitosti

Na redovitom susretu s novinarima zamjenik župana Vojko Braut sa suradnicima informirao je da je raspisan Javni poziv za dodjelu potpora poduzetnicima za nabavu opreme za prerađivačku djelatnost te poticanje energetske učinkovitosti te je donijeto više odluka o financiranju projekata udruga civilnog društva.

Dario Gauš novi načelnik Stožera CZ PGŽ

Slijedom imenovanja za novog zapovjednika Vatrogasne zajednice Primorsko-goranske županije, Dario Gauš je od 1. kolovoza 2024. godine preuzeo dužnost i načelnika Stožera civilne zaštite PGŽ. Gauš će zamijeniti dosadašnjeg načelnika Mladena Šćulca koji odlazi u mirovinu.

Potpisan ugovor za nabavu novog vozila za DVD Rab

Gradonačelnik Grada Raba Nikola Grgurić održao je prijem za predstavnike Vatrogasne zajednice PGŽ u okviru kojeg je potpisan ugovor za nabavku novog vozila za DVD Rab u vrijednosti od 243.500,00 eura, od čega će 132.500 eura financirati Primorsko-goranska županija.