more bova

Javni poziv za ishođenje lokacijske dozvole za zahvat na pomorskom dobru

Info za medije 26.09.2024 Pomorsko dobro

Objavljen Javni poziv za davanje ovlaštenja za ishođenje lokacijske dozvole za zahvat na pomorskom dobru za postavljanje sidrišta sa dva sidrena polja, Unije, otok Unije, Grad Mali Lošinj. U sklopu pripremnih radnji za pokretanje postupka za davanje nove koncesije za gospodarsko korištenje sidrišta potrebno je ishodovati lokacijsku dozvolu. Javiti se mogu zainteresirane fizičke (obrti)/pravne osobe.

Rok za podnošenje prijava je 4. listopada 2025 godine.

Više na poveznici.

Potpisan Ugovor za izgradnju privezišta u luci Jadranovo, u planu 40 novih komunalnih vezova

U sjedištu Primorsko-goranske županije ravnatelj ŽLU Crikvenica Mario Kružić i u ime zajednice ponuditelja Ivica Filipović iz ING GRADNJE D.O.O potpisali su Ugovor o javnoj nabavi radova izgradnje privezišta Jadranovo.

Očuvanje morskog okoliša tema sastanka s ravnateljima Županijskih lučkih uprava PGŽ

Pročelnica Upravnog odjela za pomorsko dobro, promet i veze Izabela Linčić Mužić sa suradnicima održala je radni sastanak s ravnateljima Županijskih lučkih uprava Primorsko-goranske županije.

Predstavljen prijedlog Plana davanja koncesija na pomorskom dobru na području PGŽ za 2025. godinu

Nacrt Prijedloga Plana davanja koncesija na pomorskom dobru na području Primorsko-goranske županije za 2025. godinu trenutno je na Javnom savjetovanju koje traje do 16. listopada 2024. godine te se pozivaju svi građani na sudjelovanje dostavljanjem dopuna, primjedbi i pisama namjere.

Festival Fiumare: Konferencija o 15 godina očuvanja i revitalizacije pomorske baštine na Kvarneru i Istri

Započela je dvodnevna konferencije o pomorskoj baštini kojom se obilježava 15 godina rada na revitalizaciji pomorske baštine Kvarnera i Istre i 10 godina djelovanja Koordinacije udruga za očuvanje i revitalizaciju pomorske, ribarske i brodograđevne baštine Kvarnera i Istre "Tradicijska jedra Kvarnera i Istre".