Europska noć istraživača

Izložba 26.09.2024 Obrazovanje

U petak, 27. rujna 2024. s početkom u 17.00 sati, u prostoru Exportdrva u Rijeci u organizaciji Zaklade sveučilišta u Rijeci održat će se Europska noć istraživača sa 30 različitih istraživačkih postaja.

Ispred Primorsko-goranske županije na manifestaciji će sudjelovati pročelnica Ermina Duraj.

Više na: jaistražujem

Prijem za umirovljene ravnateljice odgojno- obrazovnih ustanova PGŽ

Zamjenica župana Marina Medarić i pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin primile su umirovljene ravnateljice županijskih odgojno-obrazovnih ustanova.

26 godina akcije „Prvi koraci u prometu“

Današnjim prvim predavanjem u ovoj školskoj godini otpočela je 26. godina preventivne akcije Doma Mladih Rijeka "Prvi koraci u prometu". Akcija se provodi od 1998.g., a godišnje obuhvaća preko 2000 učenika prvih razreda osnovnih škola Grada Rijeke i Primorsko - goranske županije.

Predstavljeni priručnici za provođenje programa Zdravstveni odgoj i obrazovanje

Danas je u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke održano predstavljanje prvih tiskanih izdanja priručnika za provedbu programa Zdravstveni odgoj i obrazovanje koji se kao izvannastavna aktivnost ove školske godine eksperimentalno uvodi u šest riječkih osnovnih škola.

Kustos Prirodoslovnog muzeja Rijeka Marcelo Kovačić na listi najutjecajnijih svjetskih znanstvenika

Ove godine lista obuhvaća sto tisuća znanstvenika iz 22 polja i 174 znanstvene grane, a među najutjecajnijim znanstvenicima u 2023. godini nalazi se i 116 znanstvenika iz Hrvatske. Među njima su i osam riječkih znanstvenika.