After job konferencija „Žene od A do Z“: U fokusu zanimljive i inspirativne teme

Konferencija 26.09.2024 Odnosi s javnošću i protokol

Treća after job konferencija “Žene od A do Z” održat će se u petak, 4. listopada 2024. s početkom u 17.00 sati u konferencijskoj dvorani hotela Keight Opatija. Uz humanitarni predznak, ova konferencija okupit će brojne stručnjake i stručnjakinje i biti prilika za razmjenu iskustava, učenje i inspiraciju za profesionalni i osobni razvoj.

“Kako Opatija ove godine slavi 180 godina turizma, konferencija se ovoga puta održava u novom hotelu koji je povezan s jednom inspirativnom ženskom poslovnom pričom”, objašnjava idejna začetnica konferencije Ermina Duraj.

“Naš je cilj okupiti žene i pružiti im priliku da čuju stručnjake iz različitih područja, sudjeluju u panel raspravama, intervjuima, predavanjima te se povežu i razmijene iskustva kroz networking.”

Ermina Duraj, idejna začetnica konferencije “Žene od A do Z”

“Dio kotizacije namijenjen je za pomoć Sigurnoj kući za žene i djecu, žrtve obiteljskog nasilja. Jedna od naših gošći bit će i voditeljica Sigurne kuće, Željka Frković, koja će nam podijeliti iskustvo i priče žena kojima pomaže sa svojim timom.”

Uz podršku Hrvatske udruge za odnose s javnošću, Primorsko-goranske županije, TZ Kvarnera, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ i drugih partnera, kao što su Katarina Line, Jadran Galenski laboratorij, Eucerin i Aura, pripremljen je bogat program koji obuhvaća panel raspravu, intervju, book cafe, predavanje te završno druženje uz glazbene goste Sergeja Božića i Slađanu Čolović. Gost predavač je Davor Bilman koji će sudionicama podijeliti tajne prepoznavanja različitih osobnosti.

“Ovo je projekt koji sam započela prije tri godine u sklopu aktivnosti Primorsko-istarske podružnice HUOJ-a, s idejom povezivanja žena i komuniciranja ženskih tema i uspješnih ženskih poslovnih priča, a ove godine ponosno uključujem i svoje drage kolegice Mariju Mažar, Janu Bubnič Arčanin i Maju Uremović kako bismo zajedno stvorile nezaboravno iskustvo za sve posjetiteljice”, ističe Ermina Duraj.

Marija Mažar, Anamaria Hauptfeld Schweitzer, Ermina Duraj, Jana Bubnič Arčanin

Tijekom After job konferencije Žene od A do Z planirane su različite teme rasprava kako bi se pokrili različiti aspekti ženskog života i potaknula korisna rasprava među sudionicama.

Neke od tema koje će biti obrađene tijekom konferencije:

“Voli/m svoje tijelo, voli/m sebe”: Rasprava o važnosti samoprihvaćanja, tjelesne pozitivnosti i brige o vlastitom tijelu.

“Žensko prijateljstvo – prijateljstvo za cijeli život”: Razgovor o važnosti prijateljstva među ženama, podršci i zajedništvu.

“Skener osobnosti”: Predavanje o prepoznavanju i razumijevanju vlastite i osobnosti drugih te kako to može utjecati na osobni razvoj i odnose s drugima.

Osim panel rasprave u kojoj sudjeluju liječnice Alenka Brozina i Sanja Lazarić, profesorica nutricionizma Greta Krešić, psihologinje Iva Brozičević Dragičević i Daina Udovichich Corelli te kineziologinja Matea Knez, planiran je i intervju s uspješnim ženama koje uz posao povezuje i prijateljstvo, Majom Šimunić i Anamariom Hauptfeld Schweitzer, kao i book cafe s poznatom riječkom književnicom Gordanom Brkić Žagar.

Svi ovi programski sadržaji imaju za cilj potaknuti žene na razmišljanje, inspirirati ih i pružiti korisne informacije i alate za osobni i profesionalni razvoj.

“Vjerujemo da će teme rasprava na After job konferenciji Žene od A do Z biti zanimljive i inspirativne za sve sudionice”, poručuje Jana Bubnič Arčanin.

Jana Bubnič Arčanin

Naš cilj je potaknuti žene da budu sigurne, samosvjesne i pune samopouzdanja te da se međusobno podržavaju i potiču na osobni i profesionalni razvoj”, ističe Marija Mažar.

Marija Mažar

“Kroz predavanje i interaktivne aktivnosti, želimo pružiti korisne informacije i alate koje će žene moći primijeniti u svakodnevnom životu”, otkriva Maja Uremović.

Anamaria Hauptfeld Schweitzer

Anamaria Hauptfeld Schweitzer, članica Uprave Katarina Line, partnera konferencije, izrazila je zadovoljstvo što je upravo Keight hotel izabran za mjesto održavanja konferencije koja u fokus stavlja žene i ženske teme. “To je prilika da predstavimo naš hotel kao mjesto okupljanja i ugodnih druženja. Nadam se da ćemo biti dobri domaćini”, poručuje Anamaria Hauptfeld Schweitzer.

“Nadamo se da će After job konferencija postati tradicionalno okupljanje žena koje žele naučiti, inspirirati se i povezati s drugim snažnim ženama iz svoje zajednice. Radujemo se vašem dolasku i zajedničkom stvaranju pozitivne i podržavajuće atmosfere na ovom događaju”, poručuju organizatorice.

After job konferencija „Žene od A do Z“: U fokusu zanimljive i inspirativne teme

Treća after job konferencija “Žene od A do Z” održat će se u petak, 4. listopada 2024. s početkom u 17.00 sati u konferencijskoj dvorani hotela Keight Opatija. Uz humanitarni predznak, ova konferencija okupit će brojne stručnjake i stručnjakinje i biti prilika za razmjenu iskustava, učenje i inspiraciju za profesionalni i osobni razvoj.

Svečana sjednica Županijske skupštine Istarske županije

U Spomen domu, u Pazinu, održana je svečana sjednica Skupštine Istarske županije povodom obilježavanja 25. rujna – Dana Istarske županije, a brojnim uzvanicima obratio se istarski župan Boris Miletić: „Dvadeset i peti rujan proglasili smo danom Istarske županije-Regione Istriana. Prije točno 81 godinu, ovdje u Pazinu, Istarski sabor donio je povijesne odluke o sjedinjenju Istre

U Krku održana konferencija Island Business Women: Isplati se biti svoj(a)

Proteklog vikenda godišnja konferencija Island Business Women pod motom„Oj“ Budi svoj!“ u organizaciji udruge Žene za otok privukla je brojne zainteresirane sudionike koji su u kinu Krk mogli čuti inspirativne priče žena koje su se odvažile biti svoje i drugačije.

Obilježeno 30 godina djelovanja Škole mira u Gorskom kotaru

Programu „Putevima goranskih mirovnjaka: 30 godina Škole mira u Gorskom kotaru“ održanom proteklog vikenda u Mrkoplju koje je bilo prilika za prisjećanje na prošlost i za planiranje budućih mirotvornih aktivnosti, prisustvovao je zamjenik župana Petar Mamula.