Održana završna konferencija projekta “Turizam za mene”

Konferencija 25.09.2024 Poduzetništvo, Turizam

Održana je konferencija “Turizam za mene” u organizaciji Društva za istraživanje i potporu – DIP s naglaskom na provedbi mjera razumne prilagodbe građevina poslovne namjene ulasku i kretanju osoba s invaliditetom i osoba smanjene pokretljivosti.

Na konferenciji je naglašeno kako je razmjena informacija i planova o mogućnostima razvoja pristupačnog turizma ujedno i ključna za njegov razvoj, što je već na samoj konferenciji uspostavljeno, uz potporu Pravobranitelja za osobe s invaliditetom.

Tom prilikom, pročelnica UO za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Alessandra Ban, istaknula je kako je u pripremi novi javni poziv Primorsko-goranske županije za financiranje poduzetničkih projekata prilagodbe prostora radi uklanjanja arhitektonskih barijera te pozvala poduzetnike da prijave svoje potrebe.

Ovim se mjerama odobravaju bespovratna sredstva poduzetnicima za kapitalna ulaganja kojima se omogućava lakši ulazak i kretanje  osoba s invaliditetom  i osoba smanjene pokretljivosti. Za sljedeću, 2025. godinu, planira se dati posebna važnost te uložiti dodatni napori kako bi se informacija o sufinanciranju  navedenih ulaganja što više približila poduzetnicama, a  Primorsko-goranska županija nastojat će osigurati dodatna sredstva za provedbu te mjere.

“Slijedom navedenog, pozivamo i sve poduzetnike i društvo u cjelini da prepozna važnost ove mjere te da se uključe u stvaranje pristupačnijeg i inkluzivnijeg poslovnog okruženja  za osobe s invaliditetom  i osobe smanjene pokretljivosti”, zaključila je pročelnica.  

U sklopu konferencije održana je i dodjela oznaka dobrog domaćina osobama s invaliditetom te nagrada za doprinos razvoju pristupačnog turizma.

Dodijeljene plakete Zlatna kuna najboljima trgovačkim društvima s područja PGŽ

U prostorijama HGK ŽK Rijeka održana je Svečana sjednica Gospodarskog vijeća HGK Županijske komore Rijeka na kojoj su dodijeljene plaketa Zlatna kuna za najbolje malo, srednje i veliko trgovačko društvo u 2023. godini s područja Primorsko-goranske županije, kao i plaketa Zlatna kuna za životno djelo.

Održana završna konferencija projekta “Turizam za mene”

Održana je konferencija "Turizam za mene" u organizaciji Društva za istraživanje i potporu - DIP s naglaskom na provedbi mjera razumne prilagodbe građevina poslovne namjene ulasku i kretanju osoba s invaliditetom i osoba smanjene pokretljivosti.

Konferencija županija okupila više od 150 sudionika

Više od 150 sudionika okupilo se na otvaranju Konferencije županija koja tradicionalno okuplja stručnjake i županijske službenike iz svih resora. Konferencija je otvorena panelom “Županije kao brend”, a predstavljen je i PGŽ priručnik Socijalne inovacije u javnoj upravi.

Poduzetnicima Primorsko-goranske županije na raspolaganju 620 tisuća eura za sufinanciranje troškova opreme i poticanje energetske učinkovitosti

Na redovitom susretu s novinarima zamjenik župana Vojko Braut sa suradnicima informirao je da je raspisan Javni poziv za dodjelu potpora poduzetnicima za nabavu opreme za prerađivačku djelatnost te poticanje energetske učinkovitosti te je donijeto više odluka o financiranju projekata udruga civilnog društva.