Dodjelom nagrada najuspješnijim nastavnicima i školama proslavljen Svjetski dan učitelja u Primorsko-goranskoj županiji

Manifestacija 04.10.2024 Obrazovanje

Uoči Svjetskog dana učitelja koji se pod okriljem UNESCO-a obilježava 5. listopada, Primorsko-goranska županija nagradila je najuspješnije nastavnike i škole s područja naše županije koji su se istaknuli izvrsnošću u svom radu.

Nagrade je ovogodišnjim laureatima na svečanosti u Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka uručila pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin, a primili su je Damir Čović, profesor fizike u OŠ Turinić, Suzana Matušan Avgustini, učiteljica glazbene kulture u OŠ Eugen Kumičić Rijeka, Ana Matišić Vicić, nastavnica matematike u Prirodoslovnoj i grafičkoj školi u Rijeci te Helga Dukarić Dangubić, nastavnica glazbene umjetnosti u Gimnaziji Andrije Mohorovičića Rijeka.

Najboljim odgojno-obrazovnim ustanovama proglašene su Osnovna škola Kostrena i Ugostiteljska škola Opatija, u čije su ime nagrade primile ravnateljice Adriana Glavan i Sibila Roth.

“Od srca čestitam svim nagrađenima jer ono što smo vidjeli iz njihovih prijava je uistinu impresivno. Biti učitelj je vrlo vrijedno, savjesno i odgovorno. To nije posao, već poziv i nema većeg zadovoljstva kada imate jednu važnu ulogu u životu djeteta”, rekla je pročelnica Stilin dodavši da su pojedinci nagrađeni i novčanom nagradom u iznosu od 1.200,00 eura.

U kasnijem panelu dobitnici su razgovarali o važnosti svoje profesije, ali i ovog priznanja te istaknuli da je rad s djecom doista poziv. Smatraju da su uspjesi učenika i njihovi uspjesi kao i da je najveća nagrada kada učenici nadmaše svoje učitelje.

Županijski izbor najuspješnijih odgojno-obrazovnih djelatnika i ustanova provodi se dugih 25 godina, a za ovogodišnju nagradu konkuriralo je 14 odgojno-obrazovnih djelatnika te pet ustanova.

U prigodnom glazbenom programu nastupili su učenici Glazbene škole Ivan Matetić Ronjgov Andrej Grlaš, Almer Rizvanović, Ivan Kolar, Franka Zupičić i Matias Belušić Gonzalez.

Dodjelom nagrada najuspješnijim nastavnicima i školama proslavljen Svjetski dan učitelja u Primorsko-goranskoj županiji

Uoči Svjetskog dana učitelja koji se pod okriljem UNESCO-a obilježava 5. listopada, Primorsko-goranska županija nagradila je najuspješnije odgojno-obrazovne djelatnike i ustanove s područja naše županije.

Onečišćenje mora u Kostreni, stanje u obiteljskoj medicini i izgradnja nove škole u Rešetarima glavne teme 30. sjednice Županijske skupštine

U dvorani Rektorata Sveučilišta u Rijeci održana je 30. sjednica Županijske skupštine Primorsko-goranske županije, a uz ostale, glavne teme bile su onečišćenje mora u Kostreni, stanje u obiteljskoj medicini u Županiji te projekt izgradnje nove škole u Rešetarima vrijedan gotovo 18 milijuna eura.

Osnovna škola Ivana Rabljanina proslavila veliki jubilej

Svečanom sjednicom Učiteljskoga vijeća obilježena je 60. godišnjica OŠ Ivana Rabljanina. Među brojnim uzvanicima, čestitke na velikom jubileju uputila je pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin.

Svečano obilježena stota godišnjica djelovanja Srednje škole Delnice

U povodu vrijedne obljetnice, pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti obrazovanja i mladih te Primorsko-goranske županije, u Srednjoj školi Delnice održana je prigodna svečanost kojom je obilježena stoljetna tradicija srednjoškolskog obrazovanja u najvećem goranskom gradu.