Glenn Miller Orchestra nastupio za Udrugu Srce

Manifestacija 07.10.2024 Zdravstvo

Renomirani glazbeni ansambl Glenn Miller Orchestra nastupio je sinoć u HNK-u Ivana pl. Zajca na donatorskom koncertu “Harmonija podrške” u organizaciji riječke Udruge Srce za nju.

U uvodnom dijelu večeri Robert Ferlin naglasio je važnost i projekte udruge čiji humanitarni rad, uz ostale, podržava i Primorsko-goranska županija. Tom prigodom govorila je i voditeljica Klinike za tumora pri KBC-u izv. prof. dr. sc. Ivana Mikolašević koja je zahvalila udruzi na angažmanu i suradnji.

Glazbena atrakcija Glenn Miller Orchestra prvo je pojavljivanje zabilježila 1985. godine, otkad je nastupila više od pet i pol tisuća puta, pred otprilike pet milijuna ljudi, a ovo je njihov prvi koncert u Rijeci.

Kazalište je kao i prošle godine zasvijetlilo u ružičastoj boji u znak podrške ženama koje boluju od raka dojke te svim bolesnim ženama koje vode bitku za svoje zdravlje.

Udruga Srce za nju pomaže ženama oboljelima od kroničnih, životno ugrožavajućih bolesti. A rak dojke najčešća je maligna bolest kod žena, i upravo u listopadu, Mjesecu borbe protiv raka dojke, udruga ženama šalje snažnu poruku o važnosti redovitih pregleda dojki s naglaskom da nam svima zdravlje mora biti na prvom mjestu.

FOTO: Vedran Karuza, Novi list

Osigurano dodatnih 65 tisuća eura za prijevoz onkoloških pacijenata, najavljena međunarodna konferencija „Izazovi mentalnog zdravlja kod mladih“

Zamjenica župana Marina Medarić na redovitom susretu s novinarima predstavila je drugi javni poziv za sufinanciranje programa prijevoza onkoloških pacijenata na terapiju te najavila održavanje međunarodne konferencije „Izazovi mentalnog zdravlja kod mladih“ u organizaciji Primorsko-goranske žuapnije, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ i Skupština europskih regija.

Glenn Miller Orchestra nastupio za Udrugu Srce

Renomirani glazbeni ansambl Glenn Miller Orchestra nastupio je sinoć u HNK-u Ivana pl. Zajca na donatorskom koncertu "Harmonija podrške" u organizaciji riječke Udruge Srce za nju.

Primorsko-goranska županija osigurala pomoćnike u nastavi za 179 učenika, raspoređeno 900 tisuća eura za projekte lučke infrastrukture

Primorsko-goranska županija osigurala je 167 pomoćnika u nastavi za 179 učenika s teškoćama u razvoju. U školskoj 2024./2025. godini prijavljen je 21 učenik i 19 pomoćnika više nego prošle godine, izviješteno je na redovitom susretu s novinarima.

Obilježeno 20 godina osnutka Klinike za anesteziologiju, intenzivnu medicinu i liječenje boli

U hotelu Malin u Malinskoj prigodnim je skupom obilježena 20. godišnjica osnutka Klinike za anesteziologiju, intenzivnu medicinu i liječenje boli KBC-a Rijeka, prve anesteziološke klinike u Hrvatskoj.