Svečano obilježavanje 25 godina Županijskog operativnog centra Primorsko-goranske županije

Manifestacija 10.10.2024 Pomorsko dobro, Zaštita okoliša

U petak 11. listopada 2024. godine s početkom u 11.00 sati u Interpretacijskom centru maritimne baštine DUBoak (Obala 21a, Malinska) održat će se svečano obilježavanje 25 godina Županijskog operativnog centra Primorsko-goranske županije.

U sklopu događaja planiran je isječak Table top vježbe u slučaju onečišćenja mora, a u akvatoriju ispred samog Centra izvest će se pokazna vježba koja će prikazivati dio opreme koja je na raspolaganju za moguće intervencije.

Svečnosti će prisustvovati zamjenik župana Vojko Braut sa suradnicima, zapovjednik ŽOC-a Darko Glažar, načelnik Općine Malinska-Dubašnica Robert Anton Kraljić i ostali uvaženi gosti.

Primorsko-goranska županija financira 24 lučka projekta s iznosom od 900 tisuća eura

Primorsko–goranska županija s 900 tisuća eura sufinancirat će 24 projekta pet Županijskih lučkih uprava - Cres, Crikvenica, Mali Lošinj Novi Vinodolski i Rab. Riječ je o drugoj raspodjeli sredstava za poticanje rada lučkih uprava iz prihoda ostvarenih na pomorskom dobru.

Županijski operativni centar PGŽ proslavio 25 godina osnutka

Županijski operativni centar Primorsko-goranska županije obilježio je 25 godina rada i djelovanja pri iznenadnim onečišćenjima na moru. Na svečanosti održanoj u Interpretacijskom centru DUBoak na Krku, dodjelom priznanja te pokaznim vježbama obilježen je ovaj vrijedan jubilej.

Na riječkom Korzu otvorena izložba “150 godina organizacijskog planinarstva u Hrvatskoj (1874.-2024.): Kvarnerska priča”

Na riječkom Korzu otvorena je izložba "150 godina organizacijskog planinarstva u Hrvatskoj (1874.-2024.): Kvarnerska priča" koja prikazuje povijest planinarstva, od osnutka Hrvatskog planinarskog društva 1874. do današnjih dana.

Primorsko-goranska županija osigurala pomoćnike u nastavi za 179 učenika, raspoređeno 900 tisuća eura za projekte lučke infrastrukture

Primorsko-goranska županija osigurala je 167 pomoćnika u nastavi za 179 učenika s teškoćama u razvoju. U školskoj 2024./2025. godini prijavljen je 21 učenik i 19 pomoćnika više nego prošle godine, izviješteno je na redovitom susretu s novinarima.