Potpisivanje Ugovora o korištenju namjenskih sredstava iz Proračuna PGŽ za poticanje rada županijskih lučkih uprava

Potpisivanje ugovora 14.10.2024 Pomorsko dobro

U utorak, 15. listopada 2024. godine, u 11.00 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10/II. kat) održat će se potpisivanje Ugovora o korištenju namjenskih sredstava iz Proračuna PGŽ za poticanje rada županijskih lučkih uprava.

Ugovore, kojima će se s ukupno 900 tisuća eura sufinancirati 24 projekta 5 županijskih lučkih uprava – Cres, Crikvenica, Mali Lošinj, Novi Vinodolski i Rab, potpisat će zamjenica župana Marina Medarić i ravnatelji Mario Kružić, Anton Opatić, Velimir Antić, Filip Balija i Nenad Debelić.

Riječ je o drugoj ovogodišnjoj raspodjeli sredstava za poticanje rada županijskih lučkih uprava iz prihoda ostvarenih na pomorskom dobru.

Primorsko-goranska županija financira 24 lučka projekta s iznosom od 900 tisuća eura

Primorsko–goranska županija s 900 tisuća eura sufinancirat će 24 projekta pet Županijskih lučkih uprava - Cres, Crikvenica, Mali Lošinj Novi Vinodolski i Rab. Riječ je o drugoj raspodjeli sredstava za poticanje rada lučkih uprava iz prihoda ostvarenih na pomorskom dobru.

Županijski operativni centar PGŽ proslavio 25 godina osnutka

Županijski operativni centar Primorsko-goranska županije obilježio je 25 godina rada i djelovanja pri iznenadnim onečišćenjima na moru. Na svečanosti održanoj u Interpretacijskom centru DUBoak na Krku, dodjelom priznanja te pokaznim vježbama obilježen je ovaj vrijedan jubilej.

Primorsko-goranska županija osigurala pomoćnike u nastavi za 179 učenika, raspoređeno 900 tisuća eura za projekte lučke infrastrukture

Primorsko-goranska županija osigurala je 167 pomoćnika u nastavi za 179 učenika s teškoćama u razvoju. U školskoj 2024./2025. godini prijavljen je 21 učenik i 19 pomoćnika više nego prošle godine, izviješteno je na redovitom susretu s novinarima.

Potpisan Ugovor za izgradnju privezišta u luci Jadranovo, u planu 40 novih komunalnih vezova

U sjedištu Primorsko-goranske županije ravnatelj ŽLU Crikvenica Mario Kružić i u ime zajednice ponuditelja Ivica Filipović iz ING GRADNJE D.O.O potpisali su Ugovor o javnoj nabavi radova izgradnje privezišta Jadranovo.