Obilježavanje 33. godišnjice osnutka 128. brigade HV “Sveti Vid”

Press konferencija 15.10.2024 Civilno društvo

U srijedu, 16. listopada 2024. godine s početkom u 10.00 sati u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke (Korzo 16) održat će se konferencija za medije na kojoj će biti najavljen program obilježavanja 33. godišnjice osnutka 128. brigade HV Sveti Vid.

Na konferenciji će sudjelovati predsjednik Udruge 128. brigade HV Walter Cvjetan, dopredsjednik Udruge Herman Sušnik, tajnik Udruge Branko Novak, članovi Upravnog odbora Stevo Kabić i Željko Duić te pročelnica UO za poslove Župana i Županijske skupštine Ermina Duraj i Jasna Grgurić Malović, pomoćnica pročelnice UO za zdravstvo, socijalnu zaštitu i unapređenje kvalitete života Grada Rijeke.

U sklopu obilježavanja 33. godišnjice 128. brigade, uoči konferencije za novinare, u izlozima zgrade Grada Rijeke na Korzu bit će postavljen izložbeni postav 128.br.HV „Sv. Vid”.

Najavljen program obilježavanja 33. godišnjice osnutka 128. brigade HV Sveti Vid

U Gradskoj vijećnici Grada Rijeke najavljen je program obilježavanja 33. godišnjice osnutka 128. brigade HV Sveti Vid čije će središnje događanje biti otkrivanje spomen obilježja poginulim pripadnicima brigade u Aleji branitelja na Centralnom gradskom groblju Drenova.

Svečano prisegnuli suci porotnici Općinskog i Županijskog suda u Rijeci

U sjedištu Primorsko-goranske županije održana je svečana prisega sudaca porotnika i sudaca porotnika za mladež Općinskog suda u Rijeci te sudaca porotnika Županijskog suda u Rijeci. Obvezali su se da će dužnost suca porotnika obnašati savjesno i nepristrano u skladu s Ustavom i Zakonom Republike Hrvatske.

Objavljen natječaj za nagradu “Volonteri godine”

Primorsko-goranska županija, Udruga za razvoj civilnog društva SMART – Volonterski centar Rijeka i Grad Rijeka od 2007. godine obilježavaju 5.12. , Međunarodni dan volontera dodjelom nagrade "Volonteri godine" usmjerenu većoj vidljivosti i prepoznatosti volonterki i volontera u zajednici.

Prijem povodom Međunarodnog dana umirovljenika: Potrebna je prilagodba digitalnom vremenu

Povodom Međunarodnog dana umirovljenika održan je prijem Matice umirovljenika PGŽ i drugih udruga s područja Primorsko-goranske županije na kojoj se istaknulo da su udruge umirovljenika ključne u socijalizaciji starijih osoba.