ŽC 5059 sanacija

Obilazak radova na sanaciji raskrižja županijske ceste na području naselja Škrljevo

Obilazak 16.10.2024 Promet

U četvrtak, 17. listopada 2024. godine u 11.00 sati, pročelnica UO za pomorsko dobro, promet i veze Izabela Linčić Mužić i ravnatelj ŽUC-a PGŽ Robert Maršanić obići će radove na sanaciji raskrižja županijske ceste ŽC 5059 s nerazvrstanom cestom, na području naselja Škrljevo (na glavnoj cesti prema Krasici).

Na predmetnoj dionici predviđena je izgradnja oborinske odvodnje, nasipavanje zone raskrižja te izgradnja trake uz asfaltiranje kompletnog zahvata. Vrijednost investicije je 210.139,84 EUR sa PDV-om, što financiraju Županijska uprava za ceste PGŽ i Grad Bakar svaki sa po 50% navedenog iznosa.

Osigurano dodatnih 65 tisuća eura za prijevoz onkoloških pacijenata, najavljena međunarodna konferencija „Izazovi mentalnog zdravlja kod mladih“

Zamjenica župana Marina Medarić na redovitom susretu s novinarima predstavila je drugi javni poziv za sufinanciranje programa prijevoza onkoloških pacijenata na terapiju te najavila održavanje međunarodne konferencije „Izazovi mentalnog zdravlja kod mladih“ u organizaciji Primorsko-goranske žuapnije, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ i Skupština europskih regija.

U OŠ Kostrena održan edukativni program o prometnoj kulturi za učenike

Naglašeno je kako edukacija o prometu nije samo važna za učenike, već i za cijelu zajednicu te da ima ključnu ulogu u smanjenju prometnih nesreća i izgradnji odgovornog društva u kojem su svi sudionici u prometu svjesni svoje uloge i odgovornosti.

Otvorena druga cijev tunela Učka

Danas je svečano otvorena druga cijev tunela Učka. Najmoderniji tunel u Hrvatskoj dug 5.630 metara otvara se 43 godine nakon što je u promet puštena prva cijev, a ova nova cijev, duža je za 500 metara od postojeće cijevi.

eObrasci za predaju Zahtjeva za ostvarivanje prava na besplatni javni otočni cestovni prijevoz

Otočani s područja Primorsko-goranske županije od sada imaju mogućnost podnošenja digitalnih zahtjeva za ostvarivanje prava na besplatan javni otočni cestovni prijevoz putem web aplikacije „eObrasci“.