Predstavljanje projekta „Umjetnički panel ArTalk“

Press konferencija 17.10.2024 Kultura

U petak, 18. listopada 2024. godine u 10.00 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10, II. kat), održat će se predstavljanje projekta „Umjetnički panel ArTalk“ koji provodi udruga RECiŠOU uz potporu PGŽ.

U sklopu projekta će se kroz razgovore s afirmiranim riječkim umjetnicima i djelatnicima u kulturi predstaviti razne umjetničke grane poput kazališta, filma, glazbe, likovne umjetnosti i književnosti te približiti umjetnička zanimanja djeci i mladima, kao i svim zainteresiranim građanima.

O važnosti provođenja programa govorit će voditeljice projekta Nisa Hrvatin Petrović i Petra Šarac.

Predstavljen umjetnički panel ArtTalk, prilika za upoznavanje riječkih umjetnika u njihovom okruženju

Predstavljen je projekt „Umjetnički panel ArTalk“ udruge RECiŠOU namijenjen srednjoškolcima i studentima zainteresiranim za umjetnost koji se provodi uz potporu Primorsko-goranske županije. Kroz razgovore s afirmiranim umjetnicima i djelatnicima u kulturi ideja je upoznati razne umjetničke grane poput kazališta, filma, glazbe, likovne umjetnosti, primijenjene umjetnosti, plesa, fotografije, književnosti i radija i prikazati što sve obuhvaća

Jedanaest predstava na 29. reviji lutkarskih kazališta u Rijeci

U organizaciji Gradskog kazališta lutaka Rijeka, od 3. do 9. studenog održat će se 29. revija lutkarskih kazališta u sklopu koje će se izvesti 11 predstava kazališta iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Češke i Tajlanda.

Otvoren Mjesec hrvatske knjige u Rijeci pod sloganom “Pričaj mi”

Od danas pa sve do 15. studenog obilježava se Mjesec hrvatske knjige. Pod sloganom "Pričaj mi" u idućih 30 dana u 300-tinjak knjižnica, čitaonica i ostalih institucija diljem zemlje održat će se bogat program posvećen domaćim autorima i njihovim djelima, a obilježit će se i 150. godišnjica rođenja velike hrvatske književnice Ivane Brlić-Mažuranić.

Obilježavanje Dana bijelog štapa predstavom za slijepe i slabovidne „Ana Katarina“

Primorsko-goranska županija u suradnji s Pomorskim i povijesnim muzejom Hrvatskog Primorja obilježit će Međunarodni dan bijelog štapa predstavom za slijepe i slabovidne, monodramom „ANA KATARINA“ u izvedbi Ane Vilenice.