“KUHAČA – KUlinarska HArmonija ČArobnih okusa Primorsko – goranske županije”

Predavanje 17.10.2024 Ruralni razvoj, Turizam

Četiri LAG-a s područja Primorsko-goranske županije provode projekt suradnje “KUHAČA – KUlinarska HArmonija ČArobnih okusa Primorsko – goranske županije” , čiji je cilj poticanje razvoja ruralnog područja i povećanje konkurentnosti lokalnih proizvođača.

Prva predavanja i radionice u sklopu projekta održat će se u petak, 18. listopada 2024. godine s početkom u 9.30 sati u Marini Novi (Mel 1B, Novi Vinodolski) s ciljem podizanja svijesti o vrijednostima lokalne proizvodnje i gastronomske baštine. Predstavnici Kašetice primorsko-goranske predstavit će primjere dobre prakse kratkih lanaca opskrbe.

U ime PGŽ događaju će prisustvovati pročelnica UO za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Alessandra Ban.

Cres i Mali Lošinj na prestižnoj listi najboljih praksi održivog turizma

Čak šest hrvatskih destinacija našlo se na prestižnoj Green Destinations Top 100 Stories listi za 2024. godinu, među kojima i dvije destinacije iz Primorsko-goranske županije.

Meduni i nove vrste meda glavne teme Nacionalne konferencije o sigurnosti i kakvoći pčelinjih proizvoda

Nacionalna konferencija o sigurnosti i kakvoći pčelinjih proizvoda u Primorsko-goranskoj županiji te stručni skup 6. Zeleno-plava pčelarska orijentacija bit će održani u petak i subotu, 18. i 19. listopada u Kastvu.

Svečanim mimohodom otvorena 49. Marunada

Na pragu pola stoljeća organiziranja jedne od najpoznatijih manifestacija u Lovranu, svečano je otvorena 49. Marunada, koja ove godine traje od 02. do 29. listopada, a održava se u Lovranu, Dobreću i Lignju.

U Kašetici predstavljen brend Hram okusa, proizvodi od kopnenih puževa iz hrvatskih farmi

Proizvodi od kopnenih puževa Hram Okusa dio su priče o obiteljskom poduzetništvu koja je započela prije punih 60 godina. Branko i Alma Cvjetković, otac i majka sadašnjih mladih vlasnika obrta AgRuLogic, upoznali su se 1980. godine, a prva zajednička večera bili su im upravo puževi.