Ravna Gora obilježila Dan Općine

Manifestacija 18.10.2024 Odnosi s javnošću i protokol

Svečanom sjednicom u Domu kulture u Ravnoj Gori proslavljen je Dan Općine i župe Ravna Gora, blagdan sv. Terezije Avilske. Načelnik Ravne Gore Mišel Šćuka tom je prigodom podsjetio na nekoliko projekata koji su realizirani ili se realiziraju u tijeku posljednjih godinu dana.

“Punom se parom radi na uređenju sanjkališta na Bajtu. Postavljena je pokretna traka za sanjkaše, uređena staza i prateća infrastruktura za korisnike staze, a u tijeku je izgradnja zgrade i uređenje parkirališta, nakon čega ćemo se naredne godine pobrinuti i za zasnježenje”, rekao je načelnik Šćuka.

U ime Primorsko-goranske županije nazočne je pozdravila Dragica Marač, pročelnica Upravnog odjela za mlade i socijalnu politiku, pohvalivši Šćukin humanistički pristup poslu, posebno činjenicu da je u prvom mandatu radio na poboljšanju standarda i uvjeta života za najmlađe, a u drugom za mlade.

“Nastavite tako i u Primorsko-goranskoj županiji imat ćete i dalje kvalitetnu potporu”, zaključila je pročelnica Marač.

U uvodnom dijelu Svečane sjednice Općinskog vijeća Ravne Gore nazočne je pozdravio predsjednik tog tijela Ivica Janeš, u ime goranskih lokalnih samouprava čestitku Ravnogorcima uputio je njihov susjed iz Mrkoplja, načelnik Općine Josip Brozović te saborska zastupnica Majda Burić.

Najsvečaniji dio bila je podjela godišnjih priznanja i nagrada pri čemu su godišnja priznanja dobili članovi i igrači Kuglačkog kluba “Goranka” i Školski pjevački zbor “Brezice”.

Za nastup vrtićke skupine “Kockice” Dječjeg vrtića “Snješko” zaslužne su Kristinka Toljanić i Janja Možgon, igrokaz učenika OŠ Dr. Branimira Markoviča iz Ravne Gore pripremile su nastavnice Godana Podobnik i Romana Mance, a za sjajan nastup ženske vokalne sakupin VitaNeo zaslužna je, uz članice, i njihova voditeljica Žaklina Majetić Mufić.

FOTO: Marinko Krmpotić, Novi list

Ravna Gora obilježila Dan Općine

Svečanom sjednicom u Domu kulture u Ravnoj Gori proslavljen je Dan Općine i župe Ravna Gora, blagdan sv. Terezije Avilske. U ime Primorsko-goranske županije nazočne je pozdravila Dragica Marač, pročelnica Upravnog odjela za mlade i socijalnu politiku.

Predstavnici Hrvatskog novinarskog društva posjetili PGŽ i predstavili projekt Modeli financiranja lokalnih medija

U sjedištu Primorsko-goranske županije predstavnici Hrvatskog novinarskog društva predstavili su projekt "Modeli financiranja lokalnih medija" kojem je cilj postaviti neovisan mehanizam za javne potpore kojima se jačaju kapaciteti medija i novinarstva.

Uz puno smjeha umirovljenici uživali u besplatnoj predstavi “Četiri sprovoda i vjenčanje”

Povodom Međunarodnog dana starijih osoba, umirovljenike s područja naše županije razveselili smo besplatnom predstavom „Četiri sprovoda i vjenčanje" održanoj u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku.

Afterjob konferencija “Žene od A do Z” okupila fantastične žene i poslala snažne poruke

Povodom mjeseca posvećenog ženskom zdravlju, „ružičastog listopada“, u konferencijskoj dvorani hotela Keight Opatija održana je treća After Job konferencija „Žene od A do Z“. Ova je manifestacija okupila žene iz cijele Primorsko-goranske županije, uključujući istaknute stručnjakinje koje obnašaju važne funkcije u različitim društvenim sektorim