Otkrivanje spomen obilježja poginulim pripadnicima 128. brigade HV “Sv. Vid”

Manifestacija 18.10.2024 Civilno društvo

U spomen na 25 poginulih pripadnika 128. brigade Hrvatske vojske „Sv. Vid“, u subotu, 19. listopada 2024. godine u 10.30 sati, održat će se otkrivanje spomen obilježja u Aleji branitelja na Centralnom gradskom groblju Drenova.

Središnji je to događaj programa obilježavanja 33. obljetnice ustrojavanja brigade. Uz pripadnike 128. brigade i obitelji poginulih branitelja, u ime Primorsko-goranske županije svečanosti će prisustvati zamjenica župana Marina Medarić i gradonačelnik Grada Rijeke Marko Filipović sa suradnicima.

Povodom 33. godišnjice osnutka zamjenik Braut i gradonačelnik Filipović primili predstavnike Udruge 128. brigade HV „Sveti Vid“

U okviru programa obilježavanja 33. godišnjice osnutka 128. brigade HV Sveti Vid čije je središnje događanje otkrivanje spomen obilježja poginulim pripadnicima u Aleji branitelja na Centralnom gradskom groblju Drenova, Primorsko-goranska županija i Grad Rijeka upriličili su tradicionalni prijem za predstavnike Udruge 128. brigade.

Najavljen program obilježavanja 33. godišnjice osnutka 128. brigade HV Sveti Vid

U Gradskoj vijećnici Grada Rijeke najavljen je program obilježavanja 33. godišnjice osnutka 128. brigade HV Sveti Vid čije će središnje događanje biti otkrivanje spomen obilježja poginulim pripadnicima brigade u Aleji branitelja na Centralnom gradskom groblju Drenova.

Svečano prisegnuli suci porotnici Općinskog i Županijskog suda u Rijeci

U sjedištu Primorsko-goranske županije održana je svečana prisega sudaca porotnika i sudaca porotnika za mladež Općinskog suda u Rijeci te sudaca porotnika Županijskog suda u Rijeci. Obvezali su se da će dužnost suca porotnika obnašati savjesno i nepristrano u skladu s Ustavom i Zakonom Republike Hrvatske.

Objavljen natječaj za nagradu “Volonteri godine”

Primorsko-goranska županija, Udruga za razvoj civilnog društva SMART – Volonterski centar Rijeka i Grad Rijeka od 2007. godine obilježavaju 5.12. , Međunarodni dan volontera dodjelom nagrade "Volonteri godine" usmjerenu većoj vidljivosti i prepoznatosti volonterki i volontera u zajednici.