Obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

Manifestacija 05.08.2020 Odnosi s javnošću i protokol

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijaća na Aleji poginulih branitelja Domovisnkg rata, Centralnom križu centralnog gradskog groblja na Drenovi, te na spomeniku na Mostu hrvatskih branitelja Domovinskog rata članovi obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, izaslanstvo Predsjednika RH, Vlade i Sabora, Izaslanstva ministarstva MUP, MORH, MHB, GS OSRH, predstavnici PGŽ, Grada Rijeke i PU Primorsko-goranske, predstavnici političkih stranaka sa područja grada i županije, te brojni predstavnici udruga proizašlih iz domovinskog rata, obilježili su Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Prije dolaska na završni dio manifestacije organiziran je svečani mimohod koji je kretao od trga 128. brigade do Mosta hrvatskih branitelja domovinskog rata a koji je predvodio zastavni vod sa zastavama postrojbi našeg kraja koje su bile sudionice domovinskog rata, te Gradska glazba Trsat.

Na samom Mostu hrvatskih branitelja Domovinskog rata, nakon intonacije himne prisjetilo se svih 222 poginulih tijekom domovinskog rata, a pročitana su i imena poginulih tijekom same akcije oluja. Sve delegacije i izaslanstva položile su vijence i upalile svijeće, a za kraj, još jednom je izvedena pjesma “I u ratu i u miru”.

Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.