covid

Troje novozaraženih, svi turisti testirani na Cresu i Lošinju negativni

Info za medije 16.08.2020 Civilna zaštita

U posljednja 24 sata na području Primorsko-goranske županije tri su novozaražene osobe, javljaju iz epidemiološke služba Nastavnog zavoda za javno zdravstvo. Dvije osobe kontakti su ranije oboljelih od korona virusa, dok je treća osoba došla iz BiH. Testirano je ukupno 198 osoba, među njima najviše je turista, uglavnom talijanskih državljana.Od tog broja samo na području Cresa i Lošinja testirano ih je ukupno 84 i svi su negativni.

Na žalost, jedna osoba u PGŽ je preminula od posljedica COVID-19. Radi se o pacijentu koji je dugo bio na respiratoru u KBC-u Rijeka. Informaciju su nam potvrdili u KBC-u Rijeka i ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ.

Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ na svojim je stranicama objavio uputstva za sve osobe koje se žele testirati na vlastiti zahtjev, a to se odnosi i na strane državljane koji po povratku u svoje države moraju imati ili negativan test ili su obavezni iću u samoizolaciju. Detalji, kao i obrasci za prijavu mogu se pronaći na www.zzjzpgz.hr.

Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.