olimpijski dan

Zamjenica župana Marina Medarić na obilježavanju Hrvatskog olimpijskog dana na Korzu

Info za medije 10.09.2020 Sport

Hrvatski olimpijski dan (HOD) jedinstveni je naziv za nacionalnu sportsku manifestaciju koja se obilježava 10. rujna na dan osnivanja Hrvatskog olimpijskog odbora.

Proslava na riječkom Korzu posljednjih godina uključuje demonstraciju olimpijskih i drugih sportova, a događa se na početku školske godine, u vrijeme kad se djeca uz podršku roditelja odlučuju u koju će se sportsku aktivnost upisati.

Nažalost, radi epidemije koronavirusa, posjet učenika riječkih osnovnih škola ove je godine izostao, no ni to nije spriječilo vrijedne sportaše iz 19 sportskih disciplina da demonstriraju svoje vještine. Tako su predstavljeni atletika, automobilizam, boćanje, boks, gimnastika, judo, karate, kickboxing, tenis, košarka, odbojka, rukomet, stolni tenis, šah te putem informacije na štandovima sinkronizirano plivanje, skokovi u vodu, vaterpolo. Svoj info štand imao je i MUP.

Poruku o važnosti bavljenja sportom uputili su zamjenica župana Marina Medarić, zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke Nikola Ivaniš i Marin Lovrović iz Kluba riječkih olimpijaca.

Zamjenica župana Medarić podsjetila je da županija pomaže rad sportskih klubova te u suradnji s JLS gradi sportske dvorane kako bi mladi u svojoj sredini imali sve uvjete za bavljenje sportom. „Ponosni smo na sve uspješne sportaše koji dolaze iz PGŽ, na njihov niz olimpijskih odličja, priznanja i medalja s raznih natjecanja. Pozdravljamo ovu manifestaciju na Korzu te vjerujemo da će potaknuti djecu i mlade na bavljenje sportom, a među njima se možda nađe i neki novi olimpijac “, zaključila je Medarić.

Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.