Jako mala fiumanka

Jedriličarska regata na Platku atrakcija finala Festivala sportske rekreacije 2020

Manifestacija 20.09.2020 Sport, Turizam

Na Platku je ovog vikenda uz brojna događanja i velik broj sudionika održano finale Festivala sportske rekreacije koji je tijekom čitavog ljeta privlačilo brojne posjetitelje. Uz  sportove za sve uzraste, na Platku se po prvi puta  i jedrilo u novom akumulacijskom bazenu.

Robert Grubiša pobjednik je 1. “Jako male Fiumanke”, premijernog izdanja jedriličarske regate za jedrilice modela “Dragon”. Regatom na jezeru najavljena je i “Fiumanka 2020” koju svi s nestrpljenjem očekuju, a održat će se narednog vikenda. U jedinstvenoj regati na 1 111 metara nadmorske visine Grubiša je bio najbolji zbrojivši rezultate četiri plova kojima je rukovodio sudac Dražen Zdelarec.

Manifestacijom “Plavo – zeleni Platak Fiumanka 2020” zaključen je jedini program ovog tipa u Hrvatskoj koji je održavan kontinuirano tijekom cijelog ljeta i na Platak je privukao brojne sudionke zaljubljene u prirodu, rekreaciju i zdrav život.

Festival sportske rekreacije Platak 2020 organizirali su Savez sportske rekreacije “Sport za sve” Primorsko – goranske županije i KŠR Gorovo, a sve pod pokroviteljstvom Zajednice sportova PGŽ, Primorsko – goranske županije i Hrvatskog olimpijskog odbora te u suradnji sa partnerima, Goranskim sportskim centrom i Decathlonom.

Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.