Sastanak Opće skupštine CETC – EGTC

Skupština 28.09.2020 Promet

Pročelnica Upravnog odjela za pomorsko dobro, promet i veze, Nada Milošević, sudjelovala je danas na on-line sastanku Opće skupštine Srednjoeuropskog prometnog koridora Europske skupine teritorijalne suradnje (Central European Transport Coridor – CETC-EGTC).

Riječ je o prometnom koridoru koji povezuje sjever i jug Europe te okuplja osam članica regija iz Švedske, Poljske, Mađarske te Varaždinsku i Primorsko-goransku županiju iz Hrvatske.

Cilj EGTC-CETC-a jest uspostaviti povoljne prometne i razvojne uvjete regija i županija koje leže na koridoru kako bi se smanjile razlike u razvijenosti, poboljšala dostupnost te ojačala konkurentnosti cijelog područja Srednje Europe. Navedeni koridor u tom smislu ima svrhu ujednačavanja svih vrsta prometa te stvaranja mogućnosti za dinamičan razvoj članica čineći ga istovremeno europskim logističkim i prometnim lancem.

Na sastanku Opće skupštine usvojena su izvješća o provedenim aktivnostima u protekloj godini, kao i završno financijsko izvješće te je dogovoren plan aktivnosti za sljedeću godinu.

Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.