Moje mjesto pod suncem

Izložba, Manifestacija, Press konferencija 17.10.2020 Mladi, Socijalna politika
Rijeka

Na Međunarodni dan borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti, otvaranjem izložbe na riječkom Korzu i press konferencijom započela je nacionalna donatorska kampanja „Moje mjesto pod suncem“. Kampanji je cilj do kraja 2020. godine osigurati sredstva u iznosu od 1.2 milijuna kuna za potpuno preuređenje i opremanje višenamjenskog prostora za program socijalnog uključivanja djece i obitelji u riziku siromaštva „Moje mjesto pod suncem“ koji provodi udruga Centar za kulturu dijaloga (CeKaDe) u Rijeci.

Već šest godina kroz program „Moje mjesto pod Suncem“ odvijaju se svakodnevne radionice, sustavna podrška djeci u dobi od 6-16 godina s krajnjim ciljem da se, omogućujući aktivnosti koje im njihovi roditelji ne mogu omogućiti zbog svojih socioekonomskih uvjeta. U program je uključeno  50 djece ispod ruba siromaštva u gradu Rijeci i PGŽ-u. S djecom sustavno radi 50 volontera.

Budući da se program provodi u prostorno i infrastrukturno neadekvatnim uvjetima, prije nekoliko mjeseci se u suradnji sa Sveučilištem u Rijeci uspjelo doći do dogovora glede korištenja prostora od 380 metara kvadratnih na adresi Janka Polića Kamova 19, koji je vezan uz prostor u vlasništvu PGŽ. Kako bi se uspjelo taj prostor dovesti u zadovoljavajuće uvjete  korištenja,  za njegovo uređenje i adaptaciju potrebna su sredstva u iznosu oko 1.200.000,00 kn.

„Sa zadovoljstvom pomažemo svim aktivnostima i programima udruga i drugih institucija koje su vezane za mlade i djecu pogotovo u ovim teškim gospodarskim, socijalnim i zdravstvenim vremenima. Pomoći ćemo tim više jer se radi o prostoru u kojem je jedna polovica od PGŽ, a druga od Sveučilišta. Ako bude trebalo ćemo pomoći i financijski. Ovim putem pozivam sve da se uključe jer nikada nije dovoljno brige za naše mlade“ rekao je župan Zlatko Komadina.

Konferenciji za medije prisustvovali su i Majda Burić, državna tajnica u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Republike Hrvatske, Vojko Obersnel, gradonačelnik Grada Rijeke, prof. dr. sc. Snježana Prijić -Samaržija, rektorica Sveučilišta u Rijeci i Sandra Grozdanov, voditeljica programa „Moje mjesto pod suncem“.

Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.