Ugostiteljska škola Opatija proslavila veliki 95. rođendan

Manifestacija 18.10.2024 Obrazovanje

Ugostiteljska škola proslavila je 95. obljetnicu postojanja prigodnom svečanošću u Centru Gervais. Ta je srednjoškolska ustanova kroz desetljeća obrazovala brojne kadrove, a zahvaljujući kvaliteti odgojno-obrazovnog djelovanja 2018. godine postala je Regionalni centar kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva.

Status regionalnog centra kompetentnosti školi je osigurao europska sredstva kojima su uređene obje zgrade u kojima škola djeluje i opremljeni stručni kabineti.

U uvodnoj je riječ Sibila Roth, ravnateljica opatijske Ugostiteljske škole, istakla kako je i za nju osobno ova škola “više od škole”.

“Biti ravnateljicom ove škole je iznimna čast, čast da si jedna u nizu na čelu izvrsnog tima s mnoštvom medalja i priznanja iza sebe. Tu je i odgovornost jer je ljestvica podignuta visoko i treba dati punog sebe, biti bolji, kvalitetniji, drugačiji i ostaviti putokaz novim naraštajima. Drago mi je da u 95. godini postojanja radimo u novim prostorima, da nemamo problema s interesom učenika za upise te se nadamo da ćemo tako nastaviti i dalje”, istakla je ravnateljica Ugostiteljske škole.

Djelatnicima i učenicima škole čestitke je uputila i pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin, podsjetivši kako je upravo Ugostiteljska škola ove godine proglašena najboljom srednjom školom u županiji povodom Dana učitelja. Ujedno je naglasila važnost imenovanja škole Regionalnim centrom kompetentnosti 2018., a potom i reimenovanje 2023., navevši kako je to bio jedan od najkompleksnijih projekata koji je donio snažan iskorak u obrazovanju turističkih kadrova u Opatiji i Primorsko-goranskoj županiji.

Na velikoj obljetnici čestitao je i opatijski gradonačelnik Fernando Kirigin.

“Punih 95 godina Vaša škola obrazuje kadrove presudno važne za najznačajniju gospodarsku granu našega grada: turizam i ugostiteljstvo. Kroz školu je prošlo mnogo izuzetnih ljudi koji su obilježili i proslavili hrvatski turizam. Naglasak je, prije svega, na kvaliteti rada. Grad Opatija je uvijek tu za Vas, sa školom već godinama ostvarujemo iznimno dobru suradnju i tako ćemo, uvjeren sam, i nastaviti”, naglasio je gradonačelnik Fernando Kirigin na svečanosti.

Djelatnicima škole koji u njoj rade više od 25 godina uručena su priznanja, a svečanost su glazbenim nastupom uljepšali učenici OŠ „Rikard Katalinić Jeretov“ i Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova.

FOTO: Foto Luigi, Torpedo Media

Ugostiteljska škola Opatija proslavila veliki 95. rođendan

Ugostiteljska škola proslavila je 95. obljetnicu postojanja prigodnom svečanošću u Centru Gervais. Ta je srednjoškolska ustanova kroz desetljeća obrazovala brojne kadrove, a zahvaljujući kvaliteti odgojno-obrazovnog djelovanja 2018. godine postala je Regionalni centar kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva.

Humanitarnim koncertom “Prsten za budućnost” prikupljena sredstva za stipendiranje učenika i studenata

U riječkom HNK Ivana pl. Zajca održan je koncert "Prsten za budućnost" za zakladu Prsten u organizacije podružnice Primorsko-goranske županije uz sudjelovanje renomiranih izvođača: Tonya Cetinskog, Hanke Paldum, Sandre Bagarić, Damira Urbana, Ane Širić, Klape Kastav i Martine Majerle.

U OŠ Kostrena održan edukativni program o prometnoj kulturi za učenike

Naglašeno je kako edukacija o prometu nije samo važna za učenike, već i za cijelu zajednicu te da ima ključnu ulogu u smanjenju prometnih nesreća i izgradnji odgovornog društva u kojem su svi sudionici u prometu svjesni svoje uloge i odgovornosti.

Predstavljen projekt nove škole u Rešetarima

Na 30. sjednici Županijske skupštine prezentiran je projekt izgradnje OŠ Milana Brozović Kastav – Područne škole Rešetari. Nova škola primit će oko 450 učenika u 16 razrednih odjeljenja. Izgradnjom ove školske zgrade, osigurat će se jednosmjenski rad i cjelodnevna škola.