U Cresu održana komunikacijska radionica “Pod povećalom”
Lokalna akcijska grupa Kvarnerski otoci organizirala je u creskoj palači Moise komunikacijsku radionicu nazvanu “Pod povećalom – Brendiranje i odnosi s javnošću za ugostitelje i proizvođače hrane na području LAG-a Kvarnerski otoci”. Radionica je dio projekta KUlinarska HArmonija ČArobnih okusa Primorsko-goranske županije (KUHAČA), a vodila ju je Ermina Duraj, pročelnica UO za poslove Župana i Županijske skupštine i stručnjakinja za odnose s javnošću i protokol.
Podizanje svijesti Projekt KUHAČA zajednički provode lokalne akcijske grupe s područja Primorsko-goranske županije (LAG Gorski kotar, LAG Vinodol, LAG Kvarnerski otoci i LAG Terra Liburna) kako bi potaknuli razvoj ruralnih područja i povećali konkurentnost lokalnih proizvođača kroz podizanje svijesti o vrijednostima lokalne proizvodnje i gastronomske baštine. Radionica u Cresu je sudionicima pružila konkretna znanja i alate za unapređenje komunikacije kako bi, svaki na svom području djelovanja, povećali svoju prepoznatljivost i privukli nove goste i kupce. Osim toga, boljim razumijevanjem i primjenom stečenih vještina, sudionici će ubuduće biti sposobni izgraditi bolje odnose s drugima, poboljšati timsku suradnju i postići uspješnije rezultate u svom radu i životu.
Sudionici radionice, a bilo ih je ih raznih područja, od vlasnika OPG-ova do predstavnika hotelskih kuća, mogli su naučiti kako uspješno brendirati svoje proizvode i usluge, sebe i svoje suradnike, ali i kako uspostaviti i održavati dobre odnose sa svojim ciljanim javnostima, bilo da se radi o klijentima i kupcima, medijima, jedinicama lokalne samouprave ili državnim institucijama.
U radu u grupama iznjedrile su se zanimljive ideje i osmislili potencijalni brendovi kao što su “skuta cake” (kolač sa skutom), “kušaj”, sirup od kadulje (odnosno kuša, kako se biljku naziva na otoku), a jedna grupa je željela osmisliti događaje koji će biti zanimljivi lokalnom stanovništvu i kao primjer su uzeli pusni utorak.
Na početku radionice sudionike je pozdravila Maja Kirinčić, voditeljica LAG-a Kvarnerski otoci koja je objasnila da je u sklopu projekta već provedeno više aktivnosti, od predstavljanja analize stanja do nekoliko kuharskih radionica koje su vodili poznati chefovi. Uslijedile su radionice o komunikaciji i marketingu te na druge teme, a na kraju će se održati završna konferencija projekta i izdati brošura o svim provedenim aktivnostima.
FOTO: Walter Salković, Novi list
Župan Komadina održao božićno-novogodišnji prijem
U Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku održan je tradicionalni božićno-novogodišnji prijem Primorsko-goranske županije, na kojem su se okupili brojni gosti iz javnog, kulturnog, političkog, sveučilišnog, gospodarskog i vjerskog života Rijeke i Primorsko-goranske županije. Svečanost je otvorio župan Zlatko Komadina, osvrnuvši se na izazove i postignuća protekle godine, ali i najavio planove za budućnost.
Održan prijem za nagrađene laureate Sveučilišta u Rijeci
Na sveučilišnom rektoratu održan je tradicionalni blagdanski prijem na kojem Sveučilište dodjeljuje zahvalnice znanstvenicima, umjetnicima, djelatnicima i studentima koji su tijekom kalendarske 2024. godine dobili priznanje za svoj rad, a čime su doprinijeli promicanju ugleda vlastite institucije i Sveučilišta u Rijeci.
Župan Komadina primio dobitnike priznanja “Plava vrpca Vjesnika”
Župan Zlatko Komadina i resorna pročelnica Izabela Linčić Mužić primili su dobitnike priznanja "Plava vrpca Vjesnika" s područja Primorsko-goranske županije.
Općina Kostrena proslavila svoj dan
Svečanom sjednicom Općinskog vijeća u Narodnoj čitaonici sv. Luciji, Kostrena je proslavila dan općine i blagdan svog zaštitnika sv. Nikole te nagradila zaslužne pojedince i organizacije koji su se istaknuli svojim radom.